ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Almanya maliye bakanı: AB dijital euro için hızlanmalı

Sponsorlu İçerik

Almanya’nın maliye bakanı Olaf Scholz, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) potansiyel bir dijital Euro konusundaki kararıyla daha hızlı hareket etmesini istiyor.

Ünlü bir kripto eleştirmeni olan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Avrupa Merkez Bankası’ndan potansiyel dijital Euro ile ilgili araştırmayı hızlandırmasını istediğini söyledi. Maliye bakanı, kripto para karşıtı duyguları savunduğu gibi, AB’yi özel sanal para birimlerinin çoğalmasını önlemek için dijital para birimleri geliştirmeye teşvik etmesiyle tanınıyor. Reuters raporuna göre Olaf Scholz, Avrupa Birliği’ni (AB) önerilen bir dijital Euro ile ilgili planları hızlandırmaya çağırdı. Son birkaç yılda, kripto girişimleri dünya çapında etkileyici bir hızla ve bununla birlikte ofis alanı ihtiyacıyla ortaya çıktı.

Tüketiciler ve işletmeler dijital para talep etmeye başlıyor

Alman bakan, ödemelerin geleceğiyle ilgili bir çevrimiçi konferans sırasında konuşurken, çoğu işletme ve tüketicinin dijital para talep etmeye başladığını belirtti.

“Dijital Euro’da çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Beklememiz ve görmemiz gereken hiçbir şey yok. [Biz] artık dijital bir euro ile bir şeyler yapmamız gerektiğine her an karar verebilmeliyiz.”

Daha önce, Fransa merkez bankası başkanı Francois Villeroy de Galhau, AB’nin CDBC yarışında geride kalamayacağı için dijital Euro’nun önemli olduğunu söylemişti.

AB hala dijital Euro’nun araştırma aşamasında

Almanya maliye bakanı, muhtemelen Avrupa’nın tanınmış kripto para karşıtı finans şeflerinden biri. Scholz, Facebook’un Libra’sı gibi özel dijital para birimlerinin tehlikeleri hakkında birkaç kez uyarılar yayınladı. Bu yılın başlarında, Deutsche Bundesbank‘ın başkanı Jens Weidman, Avrupalı düzenleyicilere Libra’nın bölgede bir yer edinmesini engelleme çağrısında bulundu. Scholz, Libra gibi projelere karşı uygulanabilir bir karşı önlem olarak dijital Euro’yu sundu. Daha önce de belirtildiği gibi, Libra Derneği, önümüzdeki yıl Ocak ayında stabilcoin’in kırpılmış bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Bununla birlikte, kuruluş henüz Finma’dan nihai yasal izni almamış durumda.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu