ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Almanya’nın Merakla Beklenen Kripto Para Borsası Açıldı!

Sponsorlu İçerik

Almanya’nın en büyük ikinci borsası Boerse Stuttgart, kripto para ticaret platformunu ülkedeki yatırımcılara açtı. Bu hamle, Almanya‘daki bankaların gelecek yıldan itibaren müşterileri için kripto paraları satmalarını ve elinde tutmalarını sağlayan kanunun kabul edilmesini takip ediyor.

Boerse Stuttgart, dijital varlık ticaret platformunun herkese açıldığını duyurdu. BSDEX platformu eylül ayında yalnızca seçilen kullanıcılar için başlatıldı.

Şirket açıklaması:

‘’Almanya’nın ilk kez dijital varlıklar için düzenlediği ticaret merkezinde, kullanıcılar şu anda Euro karşısında Bitcoin ticareti yapabiliyor. Ek dijital varlıklar eklenecektir.’’

BSDEX platformuna erişebilmek için, kullanıcının en az 18 yaşında olması, Almanya vatandaşı, Avrupa Ekonomik Bölgesi (AEA) vatandaşı olması ve Alman banka hesabına sahip olması gerekir. Platform, sipariş türüne bağlı olarak değişen işlem ücretleriyle, ücretsiz kripto para yatırma ve çekme imkanı sunuyor.

Dijital varlık platformu, Alman Bankacılık Kanunu’nun düzenleyici şartlarına uygundur. Halka açık borsada bir holding şirketi olarak da faaliyet gösteren Baden-Württembergische Wertpapierbörse, platformun uyumluluğunu düzenlemekte ve izlemektedir. BSDEX’in teknik operatörü Boerse Stuttgart Grubu, Axel Springer ve Finanzen arasındaki ortak girişimi olan Boerse Stuttgart Dijital Borsa Şirketidir. Boerse Stuttgart Digital Ventures’ın bir iştiraki olan Blocknox, müşterilerin kripto para birimlerini elinde tutan velayet sahibi olarak görev yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu