ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Amun’un ETP’lerine Yeşil Işık!

Sponsorlu İçerik

İsviçre merkezli Fintech şirketi Amun AG, İsveç Mali Denetleme Kurumu’ndan (SFSA) düzenlenebilir onay aldıktan sonra AB’deki perakende yatırımcılara kripto para borsasında işlem gören ürünlerini (ETP‘ler) sunmaya hazırlanıyor.

Amun duyuruyu, SFSA‘nın başlangıç tarafından açılan bir üs prospektüsünden temizlenmesi sonrasında 10 Aralık Salı günü yaptı. Duyuruda, Alman Boerse Stuttgart ve İsviçre SIX borsalarına erişimi olan perakende yatırımcıların Amun’un ETP ürünlerini takas etmeye uygun olacağı belirtti.

ETP ürün teklifleri listesinde, Amun’un  toplamda 9 tür ürünü var. Bunlar  Bitcoin tabanlı ETP, Ethereum tabanlı ETP ve hatta XRP tabanlı ETP . ETP’lerin gerçekte ne olduğu hakkında kısa bir fikir; belirli bir varlıkta doğrudan tutmadan yatırım yapmanızı sağlayan pasif yatırım araçlarıdır.

Şimdi SFSA onayı ile Amun İsveç’te ve AB’nin geri kalanında kripto ETP’ler sunabilecek. ETP ürünleri şu anda sadece iki borsada satışa sunulacak olsa da, Amun bu ürünleri 2020 başlarında AB’deki diğer borsalara da sunarak pazara erişimi genişletmeyi planlıyor.

Amun’un kurucu ortağı ve CEO’su Hany Rashwan, temel prospektüs olarak İsveç’i seçmenin nedenini şöyle açıkladı. CEO, şirketinin birçok Avrupalı düzenleyiciye ulaştığını ancak İsveç’in son derece “kriptolu” bir nüfusa sahip olması ve SFSA’nın “ileri görüşlü bir düzenleyici” olması nedeniyle SFSA’yı seçtiğini belirtti.

Rashwan:

“İsveç’in AB onaylı prospektüsünü hazırlamayı planlıyoruz. Kıtadaki bir dizi düzenleyici ile  çalışmaya devam ediyor  ve yakın gelecekte daha fazla kişiye ulaşmayı  planlıyoruz. Avrupa’da düzenlenmiş kripto paraların geleceği oldukça parlak.”

 Amun Başkanı Ophelia Snyder, SFSA’nın onayının dört ay üst üste yapılan görüşmelerden sonra geldiğini ve hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar arasında ETP ürünlerine yönelik güçlü bir talep olduğunu  söyledi.

Coindesk’e konuşan, Snyder şöyle dedi:

“Misyonumuz açık ve bu da ETP’lerimiz aracılığıyla yatırımcıların daha güvenli, uygun maliyetli ve kolay bir şekilde kripto varlık sınıflarına yatırım yapmasına yardımcı olmaktır. Bu süreci danışmanlık süresinden itibaren 4 ay içinde tamamladığımız  için çok şanslıyız.”

 Şu anda, Amun yönetimi 55.000.000$ değerinde varlık yönetmekte olup,  gelecekteki hedeflerinin arasında bu varlıklara 20.000.000$ daha eklemek olduğu söyleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu