Nedir? Nasıl? Neden?

Bakkt’ın Şirketi ICE’den, eBay’e 30 Milyar Devralma Teklifi

Sponsorlu İçerik

4 Şubat 2020 itibariyle uluslararası manşetlerde milyarlarca dolarlık bir etkinlik gerçekleştirildi.

Wall Street Gazetesi’nde yayınlanan bir gönderiye göre, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (The New York Stock Echange) ve Bitcoin vadeli Exchange platformu olan Bakkt’ın sahibi ICE, şaşırtıcı şekilde online pazara 30 Milyar Dolar değerinde bir satın alma teklifinde bulundu.

WSL’nin gönderisinde belirtildiği gibi, “ICE, alıcıları ve satıcıları eBay’in elektronikten koleksiyona kadar her şeyi kapsayan temel e-ticaret sitesine bağlayacak olan teknolojik uzmanlığını uygulayabileceği bir fırsat yakayabilir.

Bu, eBay İçin Yeni Bir Sahiplik Anlamına Gelebilir Mi?

Şunu belirtmekte fayda var ki, şimdiye kadar hiçbir şirket yaptığı resmi görüşmelerle ilgili bir açıklama yapmadı. Bu yüzden anlaşmanın gerçekten devam edeceğinin veya bu anlaşmanın eBay’in sahibi ve kurucusu olan Pierre Omidyar tarafından değerlendirileceğinin bile bir garantisi yok.

Bu, eBay’in ilk kez bir devralma teklifiyle karşılaşması olmamasına rağmen, bu yeni yapılan teklif, online pazarın yakında el değiştirip değiştirmeyeceği konusunda birçok merakı da beraberinde getiriyor.

Bugün, eBay’in pazar değeri, son aylarda yaklaşık %10‘luk bir artış görmüş olan stokları ile beraber 28 Milyar Dolar civarında bir yerde bulunuyor. Ancak, Wall Street Gazetesi’ne göre, Atlanta merkezli ICE’nin anlaşmayı kazanmak adına prim ödemesi gerekecek ki bu da 30 Milyar Doların üzerindeki bu teklifi açıklayıcı nitelikte.

eBay Evet Diyecek Mi?

Wall Street Gazetesi’ne göre ICE, eBay’ın sınıflandırılmış biriminden ziyade esas olarak temel pazarlamasının devri ile ilgileniyor. Bu konuda eBay’ın geçmişte satış yapmayı düşünmüş olduğu ve tahmini olarak değerinin başlı başına 10 milyar olduğu biliniyor.

Ancak, eBay’ın teklife yanıt verip vermeyeceği belirsizliğini halen koruyor. ICE’nin yaptığı teklif, küresel ekonomik sistemin geleceğinin daha önce hiç böylesine belirsiz olmadığı bir zamanda gündeme geliyor. Bu belirsizlik nedeniyle, bugünün mevcut borsaları ve büyük kurumsal yatırımcılar holdinglerinde geleneksel ticaret biçimlerinden bağımsız olarak çeşitlilik yaratma peşinde.

Bakkt, ICE tarafından 2019 yılında piyasaya sürülen yeni bir kripto para girişimidir. Kurumlar için Bitcoin vadeli exchange platformu, büyük oyuncuların da kabul edenler arasına katılmasıyla beraber kapasitelerinde sabit bir artış görülüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu