Bitcoin HaberleriManşetNedir? Nasıl? Neden?

Balinalar neden BTC alıyor? Sıradan yatırımcı ne yapmalı?

Sponsorlu İçerik

Ana kripto para biriminin geçen ay %7 oranında düşmesine rağmen, büyük sahipleri dijital para satın almaya devam ediyor. Bu faktör fiyatları nasıl etkileyebilir? Ve kripto piyasasındaki tüm katılımcılar için hesaba katılması gerekiyor mu?

Geçen ay Bitcoin fiyatı %7 düşüş yaşadı. 14 Nisan’da ise ATH güncellemesi gerçekleştirdi. Binance borsasındaki fiyatı 64,9 bin dolara ulaştı. Ancak daha sonra fiyat düştü ve 25 Nisan’da Mart başından bu yana en düşük seviyesine, yani 46,9 bin dolara gevşedi. Bugün Türkiye saatiyle 11:20’den itibaren, bitcoin fiyatı 54,39 bin dolardı.

Buna rağmen, “balinalar” olarak bilinen büyük bitcoin sahipleri dijital parayı biriktirmeye devam ediyor. Bu, analitik platform Santiment‘in verileriyle belirtiliyor. Verilere göre, bitcoin 64,9 bin dolarlık fiyatına ulaştıktan sonra, içinde 10 binden fazla BTC bulunan bitcoin adresleri, dijital parayı biriktirmeye devam etti. Toplamda, iki hafta içinde mevcut sahipliklerini 90 bin bitcoin artırdılar. Uzmanlar, “balinalarınbitcoini neden almaya devam ettiğini ve sıradan bir yatırımcıya dikkat etmeye değer olup olmadığı konusunda görüşlerini açıklıyor.

Fiyat desteği

EXMO Borsası Geliştirme Direktörü Maria Stankevich, “Balinaların” genellikle pazara büyük ölçekte derin düzeltmelerle girdiğini ve fiyat yükseldikçe de ellerindekini kısmen boşalttıklarını, aktardı. Ona göre, son düzeltme göz önüne alındığında, ”balina” olarak adlandırılan büyük yatırımcıların aktif alımları oldukça doğal. Dahası, “balinaların” neredeyse hiçbirinin (Tesla dışında) henüz kar etmediğini de sözlerine ekledi.

Maria Stankevich:

En büyük fiyat desteğini sağlayan ve bitcoin‘in daha büyük ölçekli bir düzeltmeye geçmesini engelleyen bu kurumlardır.”

Herhangi bir sonuç için yine de kar

CoinsPaid ekosisteminin CEO‘su Maxim Krupyshev, “Balinaların” duygusal ve kendiliğinden karar almaya eğilimli olmadığını, hiçbirinin tüm fonlarını kripto para birimlerine yatırmadığını, sadece çeşitlendirme için dijital varlıkları kullandıklarını” aktarıyor.

Krupyshev;

”Büyük kripto para sahipleri aynı anda bitcoin’e yatırım yapıyor ve bitcoin vadeli işlemlerde kısa pozisyonlar yardımıyla düşme risklerini sigorta ediyorlar. Bu nedenle, herhangi bir durumda kazanıyor ve değerinde bir düşüş olması durumunda çok nadiren varlıktan çıkıyorlar. Balinalar stratejik olarak düşünür ve hatta panik yaratarak, fiyat indirimini kazanmak için piyasayı etkileyebilir.”

Yatırımcı ne yapmalı?

Maria Stankevich, acemi yatırımcıların, “balinaların” anlaşmalarını koordine edebileceklerini veya elit çevresini işlemler hakkında bilgilendirip, potansiyel olarak piyasayı çökertip veya yükseltebilecekleri için “balinaların” toplu alımlarına odaklanmamalarını tavsiye ediyor. Henüz kripto piyasası manipülasyonuyla ilgili bir yasa bulunmuyor ve varlıklar çok değişken ve spekülatif, bu nedenle bu tür hikayeler nadir değil, diye sözlerine ekliyor.

Finansal Teknoloji Şirketi Exantech‘in başkanı Denis Voskvitsov, bir perakende yatırımcının çeşitli faktörleri hesaba katması gerektiğini ve balinaların faaliyetlerinin bunlardan yalnızca biri olabileceğini, ama en önemlisi olmadığını söylüyor. Haber özetlerinin de önemine değinen yetkili, bazı kurumların kripto para birimine yatırım yapabilmesi ve blockchain‘in kendisindeki teknik değişiklikler gibi haberlerin de karar vermede yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Maxim Krupyshev ayrıca, balinaların bitcoin birikimine odaklanılmamasını tavsiye ediyor. Ona göre, perakende yatırımcılar balinalarla aynı portföy ve risk yönetimi yeteneklerine sahip değiller. CoinsPaid CEO‘su, aynı zamanda, kripto piyasasının uzun vadeli beklentilerini kabaca anlamak için “balinaların” eylemlerinin de akılda tutulması gerektiğini söyledi.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu