Nedir? Nasıl? Neden?

Beyaz Saray, kripto varlık tasarısını yayımladı!

Sponsorlu İçerik

ABD’de Joe Biden yönetimi kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda yeni taslak çalışma yayımladı. Tasarıda, inavosyon ve teknolojiye olan entegrasyonun büyük önem taşıdığı kaydedilirken öncelikli olarak tüketici korumasına değinildi. Kurumların işbirliği içinde çalışmasının öneminin vurgulandığı açıklamada, Fed’in CBDC çalışmalarını sürdürmesi gerektiği belirtildi.

Beyaz Saray, ABD’deki kripto para birimlerinin düzenlemesinin nasıl olması gerektiğine dair ilk çerçevesini yayınladı. Taslak metin olarak sunulan tasarıda, Joe Biden’ın Mart ayında yayınlanan “Başkanlık Kararnamesi”nden aylar sonra geldi. Kararnamede Biden, kurumlardan tavsiye tarzında birçok bilgi talep etmişti.

Söz konusu tavsiyeler Beyaz Saray’a ulaşmasının ardından hazırlanan rapor için yapılan açıklamada, Biden’ın kurumlardan 9 rapor aldığı ve incelediği kaydedildi. Bilindiği üzere 6 aydır devlet kurumları regülasyon önerilerini geliştirmek için çalışıyor.

Yeni direktifler, Menkul Kıymetler, Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu gibi mevcut düzenleyicilerin güç alanına temas ediyor.

Öncelik tüketici koruması…

Yayınlanan taslak çalışma metninde birincil derece önem konunun, tüketici korumasına yönelik olduğu belirtildi. Ek olarak inovasyon ve finansal entegrasyonun da bu koruma sağlanırken gerçekleşmesi gerektiği yazıldı.

Beyaz Saray açıklamasında kripto varlıkların birçok fayda sağladığı ifadeleri yer alırken, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) tüm soruşturmalarına aynı hızda ve istekte devam etmesi talep edildi.

Fed için CBDC uyarısı verildi

Federal Rezervle ilgili göze çarpan bir maddede ise, Fed’in CBDC çalışmalarındaki araştırma ve deneylere destek vermesi ve devam etmesi talep edildi. Hazine Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan yeni bir grup oluşturulduğu ve Fed’e yardımcı olacağı da belirtildi.

Kurumlar arası işbirliği talebi geldi

Tüm federal kurumların kurumların tüketicileri bekleyen muhtemel riskleri belirleme konusunda birlikte çalışmaları gerektiği belirtildi. Tüketicilerden gelen şikayetlerin kurumlar arasında paylaşılması da öncelikli istekler arasında aldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu