ManşetNedir? Nasıl? Neden?

PC Korsanları Adsense Reklamları Olan Sitelere Saldırdı

Sponsorlu İçerik

Banner reklamlar yerleştirmek için Google’ın AdSense‘e hizmetini kullanan site sahipleri, bilgisayar korsanlarından e-posta almaya başladı. Bilgisayar korsanları, sitelere sahte banner oluşturmakla tehdit ediyor ve bu da sitenin hizmet tarafından engellenmesine neden olabilir. 

Saldırganların standart e-posta metni:

“Botlar tarafından üretilen çok miktarda doğrudan web trafiğinin %100 hemen çıkma oranı ve binlerce IP adresi ile web sitenize yönlendireceğiz. Ayrıca, botlarımızı sitenizde yayınlanan her bir AdSense banner’ını farklı sürelerle sonsuz bir döngüde açacak şekilde özelleştireceğiz. AdSense trafik değerlendirme algoritmaları hileli web trafik modelini çok hızlı bir şekilde tespit edecektir.”

KrebsOnSecurity’ye göre, site sahipleri için sahte etkinlik nedeniyle trafikte bir artış, reklam gösterme ve reklam verene gelir getirme konusunda bir sınır belirlemek ve gelecekte, sitenin AdSense hizmetindeki hesabını tamamen engelleyecek.

Saldırganlar, sitenin birinden 5.000 dolar değerinde Bitcoin talep ettiler. Görünüşte asılsız bir tehdide rağmen, kurban, kaynağındaki geçersiz AdSense trafiğinin sayısının geçen ay önemli ölçüde arttığını tespit etti.

Geçersiz trafik, Google‘a manuel olarak veya otomatik araçlar kullanılarak botların ve hileli uygulamaların kullanılmasıyla tekrarlanan tıklamalar ve gösterimleri içerir.

Google, bilgilerin gizliliğini gerekçe göstererek olayla ilgili yorum yapmayı reddetti, ancak hizmetin dahili araçlarının, reklam verenleri veya yayıncıları etkilemeden önce geçersiz trafiğin çoğunu filtrelemesine izin verdiğinden emin.

Google, kullanıcıları herhangi bir fidye talebini görmezden gelmeye ve benzer olaylar hakkında şirket temsilcilerini bildirmeye çağırdı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu