Nedir? Nasıl? Neden?

Binance CEO’su: Kripto piyasasının sıfırlanması gerekliydi

Sponsorlu İçerik

Önde gelen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, kripto piyasasındaki son çöküşün, piyasaların uzun vadeli gidişatı için iyiye işaret ettiğini söyledi. CZ, “Bir reset durumu gerekliydi. Kripto paralar son dönemde bu alana inanmayan çok fazla kişi çekti ve bir süre sonra piyasa kaldıramayacağı bir yüke ulaştı. Bu büyük çapta olduğunda çöküş gelir ama bu yaşananlar sağlıklı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ABD merkezli medya kuruluşu CNBC ile yakın tarihte yaptığı bir röportajda, kripto piyasalarındaki çöküşün uzun vadede piyasa için sağlıklı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Dürüst olmak gerekirse biraz sıfırlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Açıkçası bu durum sağlıklı. Kripto para birimleri son zamanlarda bu alana inanmayan birçok yatırımcıyı kendine çekti. Genellikle bunlar spekülatörlerdi. Böyle bir durum çok büyük ölçekte olmamalıdır. Buna rağmen piyasa aşırı şişiyor ve bir süre sonra düşüyor. Ancak bu düşüşlerin sağlıklı olduğuna inanıyorum.

“Kripto piyasaları sadece inanları çekmeli”

Değerlendirmelerine devam eden CZ, şu ifadeleri kullandı:

“Piyasalar genellikle her iki yolu da aşar. Bu yüzden kripto piyasaları sadece inananları çekmeli, sadece teknoloji nedeniyle içine giren, onu nasıl kullanacağını anlayan insanları çekmeli.”

Piyasalar dokuz ay öncesinden daha sağlıklı

Açıklamalarında LUNA çöküşüne de değinen CEO, “acı veren” olayın zayıf yatırımcıları piyasadan temizlediğini ve piyasanın Kasım ayındaki ATH seviyesinden çok daha sağlıklı olduğunu söyledi:

“Tabii ki Terra LUNA’nın çöküşü pek çok insanı yaraladı. Ancak çok fazla zayıf yatırımcının da piyasadan temizlenmesinde etkili oldu. Bence piyasa şimdi 6 ay önce veya 9 ay önce Bitcoin’in 69 bini gördüğü seviyeden çok daha sağlıklı. Piyasada kalan insanların çalıştığını, ürettiğini ve uygulama geliştirdiğini görüyoruz. Sektör dışına çıkmayan yatırımcının uzun vadeli bakış açısı var… Dediğim gibi piyasa ATH’nin şu anki seviyesinden çok daha sağlıklı bir konumda.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu