ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Binance, kara para aklamayı kolaylaştırmakla suçlandı

Sponsorlu İçerik

Japon kripto para borsası Fisco, Binance Holdings’i borsa platformu aracılığıyla kara para aklamaya izin vermekle suçladı. Fisco, Binance borsasının yetersiz kara para aklama önlemleriyle çalıştığını iddia etti ve bu da onu kötü aktörlerin nakit çıkışı için ideal bir platform haline getirdiğini belirtti.

Fisco gevşek güvenlik önlemi nedeniyle Binance’ı suçluyor

Pazartesi günü Fisco, Kaliforniya Kuzey Bölgesi ABD Bölge Mahkemesine Binance aleyhine şikayette bulundu. Japon borsası, Binance borsası aracılığıyla aklanan paranın, Japonya merkezli bir başka kripto borsası olan Zaif’ten çalınan kripto para birimlerinin bir parçası olduğunu iddia etti.

Belgeye göre, 2018 yılında bilgisayar korsanları Zaif’ten yaklaşık 63 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. Çalınan fonlar, bilgisayar korsanlarının Binance borsasına gönderdikten sonra 1.451,7 BTC’yi akladığı Bitcoin Blockchain’i aracılığıyla tek bir adrese kadar takip edildi. O sırada aklanan para 9.4 milyon dolardı.

Fisco bunun kasıtlı olduğunu iddia etti

Fisco, Binance borsasının düşük standartlı kara para aklama önlemlerine sahip olduğunu ve bu da bilgisayar korsanlarının kolayca para kazanmasını mümkün kıldığını savundu. Fisco borsası tarafından yapılan açıklamada:

”Hırsızların Binance aracılığıyla çaldıkları kripto paraları aklamalarının basit bir nedeni var: Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olmasına rağmen, Binance’ın müşterinizi tanı ve kara para aklamayı önleme protokolleri şaşırtıcı derecede gevşek ve endüstri standartlarını karşılamıyor.”

Ayrıca Fisco, Binance’ı, bu fonların Zaif’ten çalındığını bilmesine rağmen kasıtlı olarak çekilmesine izin vermekle suçladı. Fisco, Binance’ın fonları dondurma kabiliyetine sahip olduğunu ancak bunu yapmayı ihmal ettiğini söyledi. Sonuç olarak, Zaif ve müşterileri zarara uğradı.

Fisco, güvenliği ihlal edildikten sonra Zaif borsasını satın aldı. Şikayet belgesinin ardından Fisco, Binance’dan yardım istiyor. Ayrıca mahkeme kararına dayalı olarak zararların karşılanmasını istiyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu