Nedir? Nasıl? Neden?

Binance Smart Chain,100 milyon $’lık hack’in ardından tekrar açıldı

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance’in ağı BNB Chain’den yapılan açıklamada, anormal işlemlerin tespit edilmesinden dolayı BSC ağının geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Binance Smart Chain (BSC) hack’lendiğini doğrulayarak çalınan miktarın 100-110 milyar dolar arasında olduğunu doğrulayarak BSC’yi durdurmuştu. Bugün yapılan resmi açıklamada ağın kullanıma açıldığı bildirildi.

Perşembe günü yayınlanan bir raporda 400 milyon dolardan fazla BNB token’ın yeni bir adrese transfer edildiği bildirilirken, yapılan bu anormal işlemler sebebiyle Binance, ağın çapraz zincir köprüsünün hack’lenmesinden şüphelenerek para yatırma ve çekme işlemlerini durduracağını açıkladı:

“Muhtemel bir kod istismarı tespitinin ardından BSC’yi askıya aldık. Potansiyel güvenlik açığını hızlı bir şekilde araştırıyoruz. Topluluğun herhangi transfer işlemini dondurma konusunda yardımcı olacağını biliyoruz. Tüm fonlar güvendedir.”

CZ, yaşanan istismarı doğruladı

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, yaptığı açıklamada istismarı doğrulayarak olayın ayrıntılarını şu şekilde paylaştı:

“Zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub’daki bir istismar, fazladan BNB ile sonuçlandı. Tüm doğrulayıcılardan BSC’yi geçici olarak askıya almalarını istedik. Sorun şimdi kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve buna göre daha fazla güncelleme yapacağız.”

Zhao, mevcut kaybın 100 milyon dolara eşit olduğunu ve son yakımı yapılan BNB token’larının yaklaşık dörtte biri olduğunu da ekledi.

BNB ağı faaliyete yeniden geçti

BSC akıllı zinciri tüm yaşananların ardından yazılım güncellemesinin ardından tekrar açılarak faaliyetlerine devam etmeye başladı. 100 milyon dolarlık kripto paranın çalınmasının ve 7 milyon token’ın dondurulmasının ardından gelen resmi açıklamada ağın sorunsuz olarak çalışmaya devam ettiği bildirildi.

“BNB Akıllı Zinciri (BSC) 20+ dakika öncesinden beri sorunsuz çalışıyor. Doğrulayıcılar durumlarını onaylıyor ve topluluk altyapısı da güncelleniyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu