Nedir? Nasıl? Neden?

Bitcoin ATM’lerinin sayısı yüzde 150 arttı

Sponsorlu İçerik

Norveç finansal hizmetler şirketi AksjeBloggen’in verilerine göre, dünya genelindeki Bitcoin ATM‘lerinin sayısı son iki yılda yüzde 150 arttı.

2013 yılında ilk Bitcoin ATM‘sinin piyasaya sürülmesinden bu yana, 75’ten fazla ülkede 8.000’den fazla makine kuruldu. Bu yılın sadece ilk altı ayında 1.713’den fazla Bitcoin ATM‘si kuruldu. Bunların büyük bir kısmı Kuzey Amerika’da.

Ocak 2017’ye kadar, her yıl yaklaşık 1.000 Bitcoin ATM‘si kuruldu. 2020 yılının başlangıcında, faaliyette 6.352 ATM vardı.

ATM sektöründeki sağlıklı büyüme devletlerin dikkatini çekti. Blockchain araştırma firması Ciphertrace’ye göre, Bitcoin ATM’lerinden kara para aklandığı için dünyanın dört bir yanındaki hükümetler düzenlemeler için ATM’leri listenin başına koydu.

Kanada, Bitcoin ATM transferlerine sınır konuldu ve son zamanlarda operatörlerin 10.000 Kanada dolarının (yaklaşık 7.400 dolar) üzerindeki tüm işlemleri bildirmelerini zorunlu kılan bir yasa çıkardı.

Almanya, İspanya ve ABD‘de Bitcoin ATM’leri ile vergi kaçırma ve kara para aklama suçları işlendi.

2019’da ABD vatandaşı Kunal Kalra, Bitcoin ATM‘si ile 25 milyon dolar akladı. Bu tür yüksek profilli vakalar, yüksek riskli borsalara gönderilen fonlardaki artışla birleştiğinde ATM‘lerin sıkı bir şekilde düzenleyici listenin en başında yer almasına neden oldu.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu