Nedir? Nasıl? Neden?

Bitcoin (BTC) Balinaları, Yeniden Satın Almaya Başladı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin (BTC), bir hafta içinde iki kez 35.000 $ seviyesinin altına düştüğü çok yüksek bir volatilite gösterdikten sonra kripto piyasasında büyük FUD ortaya çıktı. Bu, Çin’in Bitcoin madencilerine büyük baskı uyguladığını duyurmasıyla ortaya çıktı. Bu %15’lik keskin düzeltme, Bitcoin(BTC)‘in 100 milyar dolardan fazla piyasa değerini anında kaybetmesine neden oldu. Tabii ki, sarsıntılar kripto piyasasında hissediliyor ve bu da haber yazımı zamanı itibarıyla %13 düşüş şeklinde yansıyordu.

Bununla birlikte, her piyasa düzeltmesinde olduğu gibi, Bitcoin zayıf ellerden güçlü olanlara doğru hareket eder. 17 Mayıs’taki ilk piyasa çöküşüne kadar ellerindekini sistematik olarak tasfiye ettikten sonra Bitcoin balinaları durumu değiştirdi ve düşüş fiyatlardan satın almaya devam ediyorlar. Chainlaysis baş ekonomisti Philip Gradwell, trendin açık bir şekilde tersine döndüğünü söylesede, tasfiyeler şu an itibariyle birikimin üzerinde.

Ayrıca Gradwell, borsalardaki Bitcoin mevduat oranının, 19 Mayıs Çarşamba günü erken saatlerde meydana gelen piyasa çöküşüne kıyasla 21 Mayıs Cuma krizi sırasında yavaşladığını belirtti. Çarşamba günkü fiyat çöküşü sırasında, BTC döviz mevduatları altı kat yüksekti.

Kısa Vadeli Bitcoin Yatırımcıları Arasında Büyük Panik

Piyasalara yatırım yaparken deneyim en büyük öğretmendir! Bu, kısa vadeli yatırımcıların büyük zararlar kaydetmesiyle açıkça görülüyor. Glassnode‘un bildirimine göre, son birkaç ayda alım yapan kısa vadeli yatırımcılar tarafından büyük satışlar yapıldı.

Son fiyat düzeltmesi sırasında Bitcoin vadeli işlemler piyasasında güçlü likidasyonlar da görüldü. Son birkaç saat içinde 7,5 milyar dolarlık Bitcoin vadeli işlemlerinin açık faizi tasfiye edildi.

Önemli olan şu ki, son dönemdeki piyasa oynaklığı büyük kurumsal oyuncuları rahatsız etmedi. Son çöküşü paylaşan Geminin borsa CEO‘su Tyler Winklevoss , kurumların dip fiyatlardan almaya devam ettiğini tweetledi. 

BTC’nin buradan konsolidasyona mı yoksa güçlü bir iyileşmeye mi gideceğini zaman gösterecek.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu