ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Madencilik Şirketi, Yatırımcılarını Yanıltmakla Suçlanıyor!

Sponsorlu İçerik

Çin merkezli Bitcoin madencilik teçhizatı üreticisi Canaan Creative, halka arz edilmeden önce ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddia ediliyor. Bir yatırımcı, Canaan‘ın yatırımcıları finansal durumu hakkında yanlış yönlendirdiğini iddia eden bir dava açtı.

Canaan, Ekim 2018’de ilk halka arz için SEC’e başvurdu ve 400 Milyon $ toplamayı umuyordu. Ancak Canaan, sadece 90 Milyon $ toplamayı başardı. Bu yıl bile, şirket diğer madencilik teçhizatı üreticilerine karşı iyi performans gösteremedi.

Canaan yatırımcısı Phillippe Lemieux, şirketin 1933 tarihli Menkul Kıymetler Kanunu’nu ihlal ettiğini iddia eden bir sınıf davası açtı. Davanın içeriğinde, yatırımcıları ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) şirketin mali refahı konusunda yanlış yönlendirdiği belirtildi. Davayı açan yatırımcı, Canaan‘ın halka arz öncesinde yatırımcıları yanlış yönlendirdiğine inanıyor.

Davacı Phillippe Lemieux, şirketin başkanının Canaan‘ın % 9.7’sine sahip olmasına rağmen, Canaan‘ın Hangzhou Granshores Weichaeng Technology ile 150 Milyon $’lık bir satın alma anlaşmasını “stratejik işbirliği” olarak etiketlediğini iddia ediyor. 

Şikayet ayrıca Canaan‘ı halka arzdan önce distribütörleri web sitesinden kaldırmak ve Bitcoin madenciliği endüstrisine dahil olmayan müşterileri yanlış tanıtmakla suçluyor. 

Geçen Kasım ayında 9 $’lık ilk liste fiyatından yaklaşık %50 düşüş gösteren Canaan, tekrar düşmeden önce 12 Şubat’ta kısa bir süre 8 $’a kadar yükseldi.

Davada Lemieux‘u temsil eden Rosen hukuk şirketi, 3 Mart’ta da benzer şekilde etkilenen Canaan yatırımcılarını sınıf eylemine katılmalarını isteyen bir duyuru yayınladı. 

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu