Nedir? Nasıl? Neden?

BitMEX, Siber Güvenlik Vakfına 400.000 Dolar Bağışlayacak

Sponsorlu İçerik

BitMEX ana şirketi HDR Global Trading Limited, kar amacı gütmeyen Shadowserver Vakfı‘nın ortağı oldu. HDR, önümüzdeki dört yıl içinde 400.000 dolar teklif ederek kâr amacı gütmeyen kuruluşa sponsor oldu.

Shadowserver Vakfı, internet’teki kötü amaçlı faaliyetlerle ilgili veri toplayan ve analiz eden bir kuruluş. HDR, internet güvenliğini artırmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen sektör ittifakının bir üyesi oldu.

Shadowserver, 2004 yılında kuruldu ve sadece yardım amaçlı bağışlar ve sponsorluklar tarafından desteklendi. Kuruluş, kendisini önde gelen internet güvenliği raporlama kaynaklarından biri olarak markaladı. Kötü amaçlı faaliyetlerle ilgili araştırmalar yürütüyor ve kötü amaçlı yazılım bulaşmalarını tanımlamak ve kaldırmak için internet hizmet sağlayıcılarını (İSS’ler) destekleyerek internet topluluğu için ücretsiz kamu hizmetleri sunuyor.

Shadowserver tarafından sağlanan raporlar ve hizmetler, 136 ülkede 107 ulusal bilgisayar acil müdahale ekibi (CERT), 4.600’ün üzerinde denetlenmiş ağ sahibi ve İnternet’in %90’ından fazlasında (IPv4 alanı ve ASN tarafından) kullanılıyor.

BitMEX kurucu ortağı ve CTO Samuel Reed:

”Shadowserver botnet savunma topluluğunda son derece saygın bir oyuncu. Yorulmadan çalışırlar ve internet’in tüm kullanıcılar için daha güvenli olmasını sağlamak için somut bir fark yaratıyor. Sektörler arası işbirliği, internet’in gelecekteki güvenliği için ve en azından kripto para endüstrisi için gerekli olacak. Böylesine parlak bir organizasyonu destekleyerek uzun vadede tarafımızdan güvenliğimizi en üst düzeye çıkarmaya hevesliyiz.”

BitMEX’in ana şirketi, Shadowserver‘a en çok ihtiyaç duyduğu anda sponsor olmaya karar verdi. Şubat ayının sonunda, kar amacı gütmeyen ABD’nin en büyük sponsoru Cisco Systems, kurumu artık destekleyemeyeceğini söyledi. Sonuç olarak, internet güvenlik organizasyonu yardım istedi. Ayrıca, yakında duyurulacak olan Shadowserver Endüstri İttifakı‘nın kurulmasını planlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu