Blockchain HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Bitpay, Kripto Patent Birliği COPA’ya katıldı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kripto para birimi ödeme hizmetleri sağlayıcısı olan Bitpay, şirketin Square tabanlı kripto patent girişimi olan Crypto Open Patent Alliance(Kripto Açık Patent İttifakı) COPA‘a katıldığını duyurdu. Bitpay, 2011‘den beri blockchain ürünleriyle çalışıyor ve firma, açık kaynaklı projeleri paylaşacak ve kripto patent organizasyonu ile ortak bir patent arşivi kullanacak.

Bitpay, Crypto Patent Effort COPA’ya Katıldı

Atlanta merkezli kripto para ödeme ve blockchain şirketi Bitpay, COPA ile güçlerini birleştiriyor. Crypto Open Patent Alliance(Kripto Açık Patent İttifakı) başlangıçta Square, Inc. tarafından başlatıldı ve kuruluş, patentlere açık erişimi ve patent tehditlerine karşı korumayı destekliyor.

Bitpay‘in kurucusu ve CEO’su Stephen Pair, COPA ile ortak olmanın yeniliğe doğru bir adım olduğuna inanıyor.

Pair, duyuru sırasında yaptığı açıklamada, ”Bitpay, COPA ile ortaklık kuruyor ve destekliyor çünkü blockchain alanının, kriptografinin ana akım haline geldiği ve işletmelerin ve tüketicilerin fon alma ve harcama şeklini sonsuza dek değiştirdiği bir bükülme noktasında olduğuna inanıyoruz ” dedi.

Bitpay kurucusu sözlerine şöyle devam etti:

COPA endüstri liderlerinin teknoloji inovasyonunu ilerletmek için birlikte çalışmasının bir sonucu olarak hem iş hem de tüketici benimsemesinin hızlandığını görüyoruz. Blockchain‘i hem işletmeler hem de tüketici için kullanımı kolay hale getirmek amacındayız.

COPA’NIN Yönetim Kurulu Başkanı: ’inovasyonun önündeki engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz’

Kâr amacı gütmeyen COPA, Coinbase, Bitbank, Satoshi Labs, Ark.io, Blockchain Commons, Kraken, Stacks, Square, Microstrategy ve Stakenet gibi şirketlerden oluşuyor. Firmalar konsorsiyumuna herkes katılabilir ve patent ittifakından yararlanabilir. “Patentleri olsun ya da olmasın”, kuruluşlar COPA notlarına katılabilir. “COPA, kripto para birimi teknolojisinin geliştiriciler, mühendisler ve tasarımcılardan oluşan bir topluluğun işbirliğine dayalı çabaları üzerine inşa edildiğini kabul ediyor.

COPA Yönetim Kurulu Başkanı Kirupa Pushparaj duyuru sırasında, “Patentlerin bir olmasına izin vermek yerine yeniliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz ve BitPay‘i ve blockchain ve ödeme alanına yaptıkları birçok katkıyı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Kısa bir süre önce COPA, kendi tarzını taşıyan Bitcoin mucidi Craig Wright‘a Bitcoin teknik incelemesinin mülkiyeti konusunda bir hukuk davası açtı.

Kripto para ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu