ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bittrex ve Poloniex, piyasa manipülasyon davasına eklendiler

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsaları Bittrex ve Poloniex, USDT stabilcoin ihraççısının 2016-2017 yılları arasında Bitcoin fiyatını bilerek şişirdiğini iddia eden Tether ve Bitfinex aleyhindeki davaya sanık olarak dahil edildiler.

Sınıf davası, Bitfinex ve Tether‘in Aralık 2017’de Bitcoin‘in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara çıktığı zaman BTC fiyatını manipüle ettiğini iddia ediyor. Davacılar, Tether‘in milyarlarca USDT‘yi karşılıksız olarak dışarı çıkardığını iddia ediyor. Davaya göre, Bitfinex borsasını bunu Bitcoin‘i satın almak ve fiyatını yükseltmek için kullandı.

14 Mayıs’ta, Bitfinex‘e karşı birden fazla sınıf davası New York’un Güney Bölgesinde açılan bir davada birleştirildi. Ancak bugün, ABD merkezli kripto para borsaları Bittrex ve Poloniex sanıklar listesine eklendi.

Matthew Script, Benjamin Leibowitz, Jason Leibowitz, Aaron Leibowitz ve Pinchas Goldshtein olarak adlandırılan davacıların hepsi, söz konusu dönemde çeşitli kripto paralar satın alan ABD vatandaşları. Herkes, Bitcoin fiyatının düşmesiyle meydana gelen kayıplar için tazminat talep ediyor.

Bitcoin, 20.000 dolarlık zirveye ulaştıktan sonra düşmeye başladı. Bitcoin, Aralık 2018’e kadar değerinin %84’ünü kaybetti ve 3.191 dolara düştü. Kripto para piyasasının geri kalanı Bitcoin‘i takip etti ve birçok altcoin değerlerinin %95’inden fazlasını kaybetti.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu