Nedir? Nasıl? Neden?

Bittrex’e 53 milyon dolarlık para cezası kesildi

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı, kara para aklamayı önleme yasalarını ve yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla kripto para borsası Bittrex’e karşı 53 milyon dolarlık para cezası talebinde bulundu.

ABD merkezli kripto borsası Bittrex, kara parayı aklama önleme yasasını ihlal ettiği suçlaması ile karşı şarkıya kaldı. Toplamda 53 milyon dolarlık bir ödeme yapması gereken borsa, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) ile 24 milyon dolarlık, yasa dışı finansla mücadele eden Mali Suçları Engelleme Ağı (FinCEN) ile 29 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

OFAC, belgelerini sundu…

OFAC, kripto borsasının Kırım, Küba ve İran olmak üzere ABD yatırımları ile karşı karşıya olan bölgelerde 2014-2017 yılları arasında hizmet vermeye devam ettiğini iddia etti. Bilindiği üzere ABD yasalarında OFAC tarafından yaptırım listesine alınan ülkeler ve ülke vatandaşlarına hizmet sunmak yasak.

2014-2018’de işlem izleme yetersizliği tespit edildi

FinCEN tarafından açılan soruşturmalarda, kripto borsasının 2014-2018 yılları arasında işlem izleme yetersizliğine dikkat çekildi. Yani soruşturmaya göre Bittrex söz konusu yıllarda etkin olarak kara para aklama ile mücadele programı yürütmedi ve platformundaki işlemleri yeterince izlemedi. Borsanın sunduğu hizmetlerde sunulan ürün ve hizmetlerde kripto varlıklarla ilgili risklerin ele alınmadığı da öne sürüldü.

FinCEN, borsanın 2014 ve 2014 yıllarında şüpheli faaliyet raporlarını da sunmadığını da kaydetti. OFAC ve FinCEN kurumları tarafından ilk ortak eylem, dijital para birimlerini çevreleyen düzenleyici ortamın daha dikkatli hale gelmesiyle ortaya çıktı. ABD Hazine Bakanlığı, geçen ay dijital varlıkların kullanımının tehlikeleri konusunda kamuoyundan geri bildirim talep etmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu