Nedir? Nasıl? Neden?

Blockchain.com, Yeni Hizmetini Duyurdu!

Sponsorlu İçerik

Blockchain.com’un yeni cüzdan hizmeti, kullanıcıların Bitcoin‘e karşı stabilcoin ödünç almasını sağlıyor.

Kripto para borsası ve popüler kripto cüzdan sağlayıcısı olan Blockchain.com, bugün kullanıcıların Blockchain.com cüzdanlarında tutulan Bitcoin‘e karşı dolar cinsinden stabilcoin elde etmeleri için yeni bir teklif olan Borrow (ödünç almak)’un lansmanını duyurdu.

Hangi stabilcoin ile krediler ödeneceğini belirtmese de, Blockchain.com geçen yıl cüzdanına dolara sabitlenmiş PAX stabilcoin’i ekledi.

Lansman, Blockchain.com’un geçen Ağustos ayında 10 Milyon $ ‘dan Kasım ayında 120 Milyon $’ a hızla yükselen kurumsal borç vermenin başarılı lansmanını takip ediyor. Perakende pazarına kurumsal yatırımcılar ile aynı likidite havuzuna erişim imkanı sunan şirket, kripto para piyasasının her iki tarafında USD sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor.

Blockchain.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Peter Smith:

“Kurumsal ve perakende yatırımcılar aynı finansal hedeflere sahip. Zenginliği artırın ve riskleri yönetin. Ancak ellerindeki araçlar büyük ölçüde farklı. Artık, ticaret ürünleri grubumuz ve ödünç verme ile perakende kullanıcılar, stokladıkları kripto paralarını satmadan veya cüzdanlarını terk etmeden ticaret yapabilirler.”

Bugünden itibaren, Blockchain.com kullanıcıları, Blockchain.com cüzdanlarında tutulan Bitcoin‘e karşı USD stabilcoin‘leri ödünç alabilirler. Teminat kaydedildikten sonra, kullanıcılar krediyi alabilir ve uygun gördükleri halde paraları kullanmakta serbesttirler. Bir krediyi kapatmak için, kullanıcılar uygun olduğunda borçlu olunan tutarı geri öder ya da yatırım stratejilerine uyarlar. Blockchain.com‘un Borrow hizmeti şu anda 180’den fazla ülkedeki tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Blockchain.com cüzdanına Borrow‘un eklenmesi ile şirket, kullanıcıların kripto paraları üzerindeki kontrolünü daha da genişletmeyi hedefliyor. Son üç ayda şirket, Türk Lirası ve İngiliz Sterlini için ödeme ağ geçitleri başlattı.

Kredilendirme hizmeti, kripto para endüstrisinde hızla büyüyen bir sektör haline geliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu