Nedir? Nasıl? Neden?

Blockchain ödeme devi Ripple, YouTube’a dava açtı

Sponsorlu İçerik

Ripple, sitede birden fazla XRP hediye dolandırıcılığına karşı harekete geçmediği iddia edilen YouTube‘a karşı dava açtı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, davayı Kuzey Kaliforniya’daki federal bir bölge mahkemesinde başlattı.

Şikayet, çok sayıda XRP hediye dolandırıcılığının YouTube’un platformunda yer aldığını ve YouTube‘un Ripple’ın taleplerine rağmen bunlara karşı harekete geçmediğini iddia ediyor. Ayrıca Ripple, YouTube‘un dolandırıcılık yapan hesapları tekrar tekrar doğruladığını ve sahte kanallara “doğrulama rozetleri” verdiğini açıkladı.

Ripple şimdi federal bir mahkemeden YouTube’un elde edilen reklam geliri aracılığıyla bu dolandırıcılıklardan daha fazla kazanç elde etmesini önlemesini istiyor.

Mahkeme belgeleri, Garlinghouse ve şirketinin, YouTube‘daki XRP dolandırıcılıklarının sonucu olarak imajlarına “onarılamaz zarar” verdiğini ve kullanıcıların “yüz binlerce dolar değerinde, milyonlarca XRP” dolandırılmasını sağladığını iddia ediyor.

Kripto para dolandırıcılığı, tipik olarak, kripto para endüstrisinin önde gelen üyelerini taklit ederek, karşılığında büyük kazançlar elde etme şansı karşılığında para göndermesini sağlıyor. Bu tür dolandırıcılıklar, Twitter gibi sosyal medya platformlarında da çoğalıyor.

Büyüyen COVID-19 salgını nedeniyle bu gibi çevrimiçi dolandırıcılıklar geçtiğimiz ay arttı. Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), bu yılın 1 Ocak tarihi itibariyle coronavirüs ile ilgili dolandırıcılığın toplam 13 milyon dolardan fazla zararla sonuçlandığını bildirdi.

Geçen hafta, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), virüs yayılmaya devam ederken kripto paralarla ilgili dolandırıcılıklar da bir artış beklediğini açıkladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu