ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Blockstream, ABD’nin Kripto Bankasının Lansmanına Katılacak

Sponsorlu İçerik

Ünlü kripto para destekçisi ve Wyoming Blockchain Coalition‘ın kurucu ortağı Caitlin Long, dijital paralar alanında düzenlenmiş hizmetler sunmaya odaklanan yeni bir bankanın kurulacağını duyurdu. Bitcoin alanındaki gelişmeleri ile tanınan teknoloji şirketi Blockstream de projede yer alıyor.

Avanti adında yeni bir şirket 6 Ocak’ta tescil edildi ve bugüne kadar 1 Milyon$ yatırım almayı başardı. Avanti, kurumsal yatırımcılara kripto para ödemeleri, saklama hizmetleri ve dijital menkul kıymetlerle işlem yapma olanağı sunacak.

Şirket şu anda özel amaçlı bir depozit kuruluşu (SPDI) olarak iş yapma izni başvurusu hazırlama sürecinde. Başvurunun kendisi henüz yapılmamasına rağmen Avanti, ABD pazarında mevcut olmayan 8 ürün üzerinde çalışıyor. Bunlardan sadece bir tanesi biliniyor: Menkul kıymet token için saklama hizmeti.

Caitlin Long‘un da belirttiği gibi, mevcut ABD yasalarına göre, güven yönetimi şirketleri menkul kıymet depolama hizmetleri sunamadığından, Avanti, SPDI olarak hareket ederek bu boşluğu doldurabilir.

Avanti, dijital varlıkları güvenli bir şekilde saklamak için gerekli olan diğer yazılım ve donanımın yanı sıra bir uygulama sağlayıcısı olarak hareket edecek olan Blockstream şirketi ile işbirliği yapıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu