Nedir? Nasıl? Neden?

BNB Chain’deki hata hard fork ile düzeltildi

Sponsorlu İçerik

2 milyon BNB token’ın kaybedildiği hack saldırısının ardından yeni güvenlik duvarını faaliyete sokmak için BNB hard fork’u başarılı bir şekilde tamamladı.

BNB Chain, Moran isimli bir altyapının güçlendirilmesi amacıyla yapılan hard fork güncellemesi bugün gerçekleştirildi. Ağın yazılımında büyük bir değişiklik yapmak için yapılan güncelleme de 22.107.423 sayılı blokta gerçekleşti. Yapılan bu hard fork güncellemesiyle beraber, geçtiğimiz haftaki 580 milyon dolarlık hack saldırısında 100 milyon dolarlık BNB’nin çalınmasına sebep olan çapraz zincir köprüsündeki hata düzeltildi.

Kripto para endüstrisinde bu yıl içerisinde en çok hack’lenen ağlardan biri çapraz zincir köprüleri oldu. Bu zincirler farklı varlıkların transfer edilmelerine olanak tanıyorlar. BNB Chian’de bu iki zincir ise Beacon Chain ile Smart Chain… İki zincir ayrıca, Token Hub köprüsü taraf zincirlere de bağlanabiliyor.

100 milyon dolarlık kısmın bir bölümü kurtarıldı

Geçtiğimiz hafta yaşanan BNB Chain hack’inde hacker, BNB köprüsündeki bir açıktan yararlanarak, hiç yoktan 2 milyon adet BNB token yaratmıştı. Hacker, 580 milyon dolar değerindeki token’ların 100 milyon dolarlık kısmını zincir dışına alabildi. Geriye kalan token’lar ise hacker’ın BNB Chain cüzdanlarında durmaya devam ediyor.

Saldırının ardından ekip blok zincirini durdurarak, 44 doğrulayıcısında faaliyetleri kısa bir süreliğine dondurulmuştu. Bu durum, sosyal medyada merkeziyetsizlik tartışmalarına yol açmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu