Nedir? Nasıl? Neden?

Bored Ape NFT’lerindeki “phishing” saldırısında 5 göz altı

Sponsorlu İçerik

Geçen yılın yaz aylarından bu yana değerlenmeye ulaşan Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin içinde bulunduğu 2.5 milyon dolarlıkla sonuçlanan hırsızlık faaliyetinde 5 kişi gözaltına alındı. Fransa’da yaşanan olayda savcılık “pshishing” yani oltalama yöntemi ile yapıldığına işaret etti.

Fransa polisi aralarında Bored Ape ve Mutanst Ape olmak üzere 2.5 milyon dolarlık NFT hırsızlığına karıştığı kaydedilen 5 kişiyi gözaltına alındı. Hırsızların NFT sahiplerine yönelik “phishing” yani oltalama saldırısı yaptığı kaydedildi.

Fransız savcılığı tarafından açıklanan bilgilere göre, hırsızlar, NFT sahiplerini, eserlerin sergileneceği yalanı ile sahte bir internet sitesine yönlendirmişti. Dolandırıcılar, söz konusu site üzerinden kişisel bilgileri elde ederek NFT’leri ele geçirmeyi başardılar. Savcılık, hırsızların 24 ila 30 yaş arasında olduğu bilgisi verildi.

Hırsızlık olaylarının 2021 ve 2022 yıllarında yaşandığı ve hırsızların Paris, Caen ve Tours şirketlerinde yaşadıkları kaydedildi.

Soruşturma Twitter fenomeninin ifadesi ile başladı

Bir diğer yandan polis ve savcılık soruşturmasında Twitter’da “ZachXBT” olarak bilinen on-chain analisti sayesinde başladığı, bu kişinin polise bu sayede detaylı bilgilere yer verildiği de kaydedildi.

ZachXBT, yayınladığı bir blok yazısında bir NFT sahibinin BAYC Discord kanalındaki onaylı bir üyenin kendisine gönderdiği linke tıklayarak NFT’lerini nasıl kaybettiğini detaylı olarak anlattı. Dolandırıcılar, NFT sahiplerini, NFT’lerin animasyonlu versiyonunun üretileceği yalanı ile kandırıldılar.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu