ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Brezilya Merkez Bankasından, Kriptolara Rakip Sistem!

Sponsorlu İçerik

Brezilya merkez bankası, QR kodu ile etkinleştirilen anında 7/24 ödeme sistemini bu yıl kullanıma sunacak.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, PIX adlı sistemin bu yılın Kasım ayında faaliyete geçecek. Sistem, kullanıcıların cep telefonu aracılığıyla anında ödeme göndermesine ve almasına olanak tanıyacak.

Brezilya Merkez Bankası:

“PIX, bir QR kodu veya cep telefonu numarası ile, e-posta veya vergi mükellefi kimliği gibi basit bilgiler girilerek yapılacak işlemlerin daha hızlı ve daha kolay yapılmasını sağlayacak.”

Merkez bankası tarafından lisanslanan ve 500.000’den fazla aktif müşteri hesabına sahip finans ve ödeme kurumlarının duyurudan itibaren zorunlu olarak PIX‘e katılması gerekecek. Açıklamada, kurumların, müşterilerine anında ödeme başlatmak ve almak için tüm işlevlerin sunulması gerektiği belirtildi. Özellikle, PIX merkezi yerleşim altyapısı ve merkez bankası tarafından işletilecek ve yönetilecek.

PIX‘in kripto paralara karşı bir yanıt olduğu bildiriliyor. Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto:

“Bitcoin ve diğer kripto paraların yaratılması açısından neler olduğunu düşünürsek PIX, bu özelliklere sahip bir enstrümana ihtiyaç duyulmasından dolayı geliştirildi.”

ABD Merkez Bankası ve Federal Rezerv, 2023 veya 2024’te başlaması planlanan “24 saat gerçek zamanlı” bir ödeme ve uzlaştırma hizmeti geliştiriyor. Avrupa Komisyonu da 2021 yılı sonuna kadar anında ödeme sistemi kurmayı planlıyor. Avrupa‘nın halihazırda TIPS adı verilen bir anlık ödeme sistemi var, ancak bankaların katılımının yavaş olduğu ve şimdiye kadar önemli bir etkisi olmadığı bildirildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu