ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bytepool, Bitcoin Madencilik Operasyonlarını Sonlandırdı

Sponsorlu İçerik

Çin’in en iyi Bitcoin madencilik havuzlarından biri olan BytePool, son günlerde hashrate’eki önemli bir artışa rağmen operasyonlarını sonlandırma kararı aldı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, madencilik ödüllerinin blok başına 12.5 BTC‘den 6.25 BTC‘ye ineceği halving etkinliği yaklaşırken böyle bir karar verildi. Kârlılık ve nakit sıkıntısı olması da madencilik faaliyetinden ayrılma kararını artırdı.

Özellikle, BytePool‘un hahrate’i geçen ay saniyede 4000 petahash’tan sadece 200 petahash’a düştü. Havuzun, Bitcoin madencilik operasyonlarını altcoin madenciliğine geçmek için terk ettiği bildiriliyor.

Merkezi Çin’in Sichuan eyaletinde bulunan Valarhash, iki madencilik havuzu BytePool.com ve 1THash.top işletiyor. Ayrıca 1Tmining ve madencilik yönetim yazılımı Nelson adlı bir bulut madenciliği platformu başlattı.

Her iki madencilik havuzu da ilk on arasındaydı. Zirvede, birlikte toplam Bitcoin madencilik hashrate’in yüzde 9’unu oluşturuyorlardı.

Ayrıca, coronavirüs salgını tarafından tetiklenen Bitcoin spot pazarındaki son dalgalanmalar, birçok küçük madenciyi de operasyonlarını kapatmaya zorladı.

Çinli oyuncu Bitcoin madencilik yarışından ayrılırken, Binance devreye giriyor ve dev borsa yaklaşan kripto para madencilik havuzunu açıkladı. Binance’ın madencilik havuzunun ayrıntıları henüz açıklanmadı, ancak Binance’ın sektördeki itibarı göz önüne alındığında en iyi oyuncularla rekabet edebilecek güce sahip.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu