Nedir? Nasıl? Neden?

Call Of Duty, Kripto Para İle Oyun Başlattı!

Sponsorlu İçerik

Activision, dün popüler aksiyon ve savaş oyunu Call of Duty (COD) için ücretsiz savaş royale modu başlattı. Birçok ücretsiz oyun gibi, yükseltmeleri satın almak ve genellikle geliştiricilere gelir yaratmak için kendi kripto para birimine sahip.

Call of Duty : Warzone

Oyuncuların ayakta kalan son adam olmak için küçülen bir oyun alanında ölümüne savaştığı Battle Royale oyunları, son birkaç yıldır popüler hale geldi. Fortnite ve Apex Legends gibi oyunlar, büyük çok oyunculu savaşları ve oynaması ücretsiz doğaları sayesinde akış kanallarına hakim oldu.

Daha geleneksel yayıncıların devreye girmesi sadece bir zaman meselesiydi ve Call of Duty: Warzone ile piyasaya giriyor. Üç kişilik takımlarda 150’ye kadar oyuncu binlerce bina ve diğer unsurları içeren bir alanda hayatta kalmak için yarışıyorlar.

Kripto Paralar Oyun Geliri Yaratıyor

Bir oyun geliştirmek yüksek maliyete sebep oluyor, bu nedenle ücretsiz oyunların çoğu, oyunda kazanılabilen veya gerçek parayla satın alınabilen bir çeşit kripto para uyguluyor. Buna karşılık, bu ek oyuncu kaplamaları, silahlar veya diğer yükseltmeleri satın almak için kullanılabilir.

Ancak COD: Warzone bu entegrasyonu iki modu ile bir üst seviyeye taşıyor: Battle Royale ve Plunder.

Oyundaki görevleri tamamlamak nakit para kazandırıyor ve oyunun ortasındaki satın alma istasyonlarında harcanabiliyor. Battle Royale modunda, satın alma istasyonu, normal COD oyunlarındakine benzer öldürme çizgileri satın almak için kullanılabiliyor, ölü takım arkadaşlarını diriltmek için yükseltmeler ve yeniden doğma tokenleri yer alıyor.

Plunder oyunlarında görev, mümkün olduğu kadar çok ganimet toplamak, bu da satın alma istasyonlarında güvenli tutmak için biriktiriliyor, ancak, bulunduğunuz yere yakın düşmanları uyarıyor. Ölmek, paranızın yarısını düşürmenize neden oluyor, yani geri dönüp bu süre içinde kimse almazsa geri alabilirsiniz.

Oyunlar Kripto Parayı Seviyor

Kripto paralar ve oyun endüstrisi uzun zamandır doğal bir uyum olarak görülüyor, fakat bu bağdan yararlanmanın en iyi yolları henüz yeni yeni geliştiriliyor.

ABD İç Gelir Servisi, oyun içi kripto para kullananlar hakkında o kadar endişeli ki, vergi hesaplaması için açıklanmalarını bile talep ediyor.

Ancak suçlular, para aklamak için Fortnite’ın V-Bucks gibi oyun içi kripto paraları kullanmanın bir yolunu buldular.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu