Nedir? Nasıl? Neden?

Celsius Network’ün satışı için tarihler belli oldu

Sponsorlu İçerik

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network‘ün satışı konusunda resmi tarihler belli oldu. Satış için birçok şirketin talip olması beklenirken FTX borsasının teklifi merak ediliyor.

12 Haziran tarihinde para çekme işlemlerini donduran kripto bankası Celsius Network, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Süreç devam ederken geçtiğimiz günlerde şirketin CEO’su Alex Mashinsky, istifa ettiğini duyurmuştu.

Uzun süredir devam eden şirketin satışı konusunda tarihler resmen açıklandı. Kripto bankası olarak adlandırılan şirketin satışının 17 Ekim tarihinde gerçekleşeceği kaydedildi. Söz konusu süre mahkeme kontrolünde 20 Ekim’e kadar uzatılabilecek. Satışın sonucuyla ilgili de 1 Kasım günü duruşma düzenlenecek.

Bilançolardaki 2.8 milyar dolarlık açık…

Celsius’un iflas başvurusunun ardından birçok büyük şirket, platformu satın almak için harekete geçmiş ancak bilançolarda 2.8 milyar dolarlık boşluğun görülmesi üzerine geri çekilmişlerdi. Mahkeme dosyaları ise Celsisu’un müşterilerden 6.7 milyar dolar topladığını fakat şirketin 3.9 milyar dolar olduğunu gösterdi. Rakamların açıklanması ise şirket hakkındaki endişeler daha da artmıştı.

FTX’in teklifi merak ediliyor

İflasın eşiğindeki şirketleri satın almasıyla bilinen kripto para borsası FTX, Celsius’u almak için de harekete geçti. FTX borsasının teklif vermesine kesin gözüyle bakılırken, şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried daha önceki açıklamalarında iflasın eşiğindeki şirketlerin kurtarılmasını gerektiğini söylemişti.

Şimdi ise Bankman-Fried’in vereceği teklif merak ediliyor.

Hatırlanacağı üzere FTX.US geçtiğimiz hafta iflas eden başka bir şirket Voyager Digital’a 1.4 milyar dolarlık teklif vererek açık artırmayı kazanmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu