ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Chainlink, Güney Koreli internet devi ile ortaklık kurdu

Sponsorlu İçerik

Güney Koreli internet devi Kakao‘nun projesi olan Klaytn, merkezi olmayan oracle hizmetlerini dahil etmek için Chainlink ile ortaklık kurdu. Klaytn’in akıllı sözleşmeleri, Chainlink aracılığıyla zincir dışı verilere güvenli bir şekilde erişebilecek ve uygulamaları oluşturmak için kullanabilecek.

Chainlink, Güney Koreli internet devi Kakao‘nun Blockchain projesi Klaytn ile ortaklığını duyurdu. Ortaklık, Klaytn‘ın Chainlink’in merkezi olmayan oracle hizmetini Blockchain‘ine entegre etmesine izin verecek. Bu şekilde Klaytn, diğerlerinin yanı sıra veri sağlayıcılara, web API’larına, Nesnelerin İnterneti cihazlarına erişebilecek.

Klaytn, Ground X şirketi tarafından geliştirilen ve Kakao‘ya bağlı halka açık bir Blockchain. Klaytn, sezgisel bir geliştirme ortamı sağlayan ve son kullanıcı için rahat bir deneyim sunmayı amaçlayan hizmet odaklı bir Blockchain platformu. Klaytn platformu, Blockchain veya kripto para birimlerinde fazla uzmanlık gerektirmeyen büyük ölçekli uygulamaların geliştirilmesine de odaklanıyor.

Chainlink ve Klaytn

Basın açıklamasına göre, Chainlink‘in Klaytn Blockchain‘ine entegrasyonu, gerçek dünya verilerine ve zincir dışı sistemlere bağlı uygulamaların oluşturulmasına izin verecek. Ortaklık ayrıca Klaytn‘in diğer sektörlerin yanı sıra merkezi olmayan finansmana (DeFi) genişlemesini ve non-fungible token’larla ilgili olarak Ethereum için potansiyel bir rakip haline gelmesini sağlayacak.

Klaytn, son günlerde Chainlink ile bir işbirliği ilan eden tek Blockchain projesi değil. SmartPy ve Cryptonomic geliştirme ekipleri, Chainlink’in Tezos ekosistemine yönelik oracle hizmetlerini de ekledi. Bu şekilde, geliştiriciler kilit kaynaklara zincir dışı erişebilecek ve bunları Tezos zincir üstü uygulamalarına uygulayabilecekler.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu