ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Çin Halk Bankası’ndan Dijital Ödeme İçin 84 Patent Başvurusu

Sponsorlu İçerik

ABD, merkez bankası dijital para biriminini (CBDC) araştırırken, Çin bunu mümkün kılmak için çalışıyor. Çin Halk Bankası (PBOC), dijital ödemelerle ilgili 84 patent başvurusunda bulundu.

Rapora göre patentler, bankanın dijital para birimi elektronik ödeme sistemini (DCEP) başlatma planlarıyla ilgili. PBOC tarafından sunulan patent sayısı, ABD Dijital Ticaret Odası tarafından yapılan bir araştırmanın ardından ortaya çıktı.

Bu patentler, dijital yuanın yaratılmasını ve tedarik edilmesini kontrol edecek protokoller tasarlamaya odaklanıyor. Ayrıca, patentler diğer bankalarla birlikte çalışabilirlik ve DCEP‘nin Çin‘in mevcut bankacılık ağına entegrasyonuna yönelik çerçeveleri ele alıyor. Patentlerin bazıları, programlanan enflasyon kontrol mekanizmalarına ilişkin detayları içeriyor.

Patentlerin geri kalanı, kullanıcıları barındıracak bir orta katman platformunun oluşturulmasına yönelik. Bu katman, kullanıcıların dijital yuanı yatırmasına ve geri çekmesine izin verecek. Bazı patentler, CBDC‘nin perakende sahipleri için dijital cüzdan ve çip kartların oluşturulmasına yönelik.

Birçok ülke merkez bankası dijital para biriminin olasılığını ve fizibilitesini araştırırken, Çin bunu geliştirmek için büyük miktarda kaynak yatırdı. İşler ilerledikçe Çin, merkez bankası dijital para birimi için yarışı kazanacak en olası ulus gibi görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu