ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Çinli Kripto Para Borsası Kapandı!

Sponsorlu İçerik

Çinli kripto para borsası Fcoin‘in kurucusu Zhang Jian, FCoin’in kullanıcılara yaklaşık 13.000 Bitcoin borçlu olduğunu (yaklaşık 125 milyon dolar) ve ödeyemeyeceğini açıkladı. Zhang, faaliyetlerini durdurma kararının açıklanamayacak kadar karmaşık olduğunu, bir dizi dahili veri hatası sonucu meydana geldiğini iddia ediyor.

Zhang Jian:

“Bu durum, tek cümleyle açıklanamayacak kadar karmaşık bir sorun. Sürecin zaman aralığı da oldukça büyük. İki farklı olay aynı anda gerçekleşti ve birbirlerini etkileyip kaçınılmaz sonuçlar ortaya çıkardı.”

Zhang, 2018’den beri FCoin sisteminde tespit edilen hatalar olduğunu söyledi, ancak FCoin‘in neden bu sorunları erkenden düzeltme yoluna gitmediğini açıklamadı.

Zhang Jian:

“Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte, çok sayıda madencilik getirisi üzerinde veri sorunu bulduk. Bu sorunlar günlerdir varlığını sürdürüyor.”

Platform, risk kontrolü için birkaç gün önce askıya alındı. Bu durum, projenin kapatıldığı ve operatörlerinin bir mazeret bularak ortadan kayboldukları konusunda büyük bir spekülasyona neden oldu. 

Yeni İş Modeli İle Hızla Büyüdü

FCoin’in 2018 mayıs ayında kullanıma açılmasından sonra borsa üzerinde bildirilen işlem hacmi, “transaction mining (işlem madenciliği)” adı verilen yeni bir iş modeli sayesinde hızla büyüdü ve genişledi. FCoin, yerel tokenlerinin %51’ini, işlem ücretlerini geri ödemek üzere kullanıcılara dağıttı. Platform, FT tokenleri ile ödenen işlem ücretlerinin %51’ini geri ödediğinden, kullanıcılar mümkün olduğunca sık işlem yapmaya teşvik edildiler.

Borcumuzu Ödeyeceğiz

Zhang, kullanıcıların para çekmek için atacakları e-postalarla bizzat ilgileneceğini iddia etti. Ayrıca, FCoin kullanıcı kayıplarını diğer projelerinden elde edeceği kârla telafi edeceğini de belirtti. Ama hangi proje üzerinde çalıştığından veya kullanıcılara borçlu olduğu parayı ne zaman geri ödeyebileceğinden bahsetmedi.

Bazı Çin siteleri, Zhang’ın kullanıcılara 125 milyon dolarlık borcu olduğunu itiraf etmesiyle hukuk davalarıyla karşılaşabileceğini bildirdi. Ancak borsa yurt dışında kayıtlı olduğu ve Zhang’ın Çin’den taşındığı göz önüne alındığında, FCoin davasının yerel mahkemelerce görülmesi zor olabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu