ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Çinli Dev Kripto Para Araştırma Grubu Oluşturmayı Planlıyor

Sponsorlu İçerik

500 Milyar Dolar’ın üzerinde değere sahip olan Tencent, kripto paraları ve Blockchain teknolojisini incelemek için bir araştırma grubu oluşturmayı planlıyor. Tencent, yatırım holding şirketi olarak faaliyet gösteren çok uluslu bir şirket. Şirket, iştirakleri aracılığıyla İnternet ve mobil katma değerli servisler (VAS) sunuyor.

Çin haber kuruluşu iFeng’e göre, Tencent çalışanlarına, henüz oluşturulmamış olan araştırma grubunun yeni başkanını aradıklarını belirten bir açıklama yaptı. Wechat‘in ana şirketi olan Tencent, ürünlerini sektörde büyütmek için dijital yöntemleri araştırmak istiyor. Araştırma grubu yeni ödeme sistemlerinde, hükümet politikalarının uygulanmasını ve çeşitli senaryolar için iş modellerini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Çin ulusal dijital para birimini başlatmaya hazırlanıyor

Çin, merkez bankası destekli dijital para birimi başlatan ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Nüfusu 1.39 milyarı aşan ülke, dijital para birimini gelecek yılın başlarında iki şehirde test edeceğini açıkladı. Ancak dijital para biriminin ne zaman vatandaşlara sunulacağı teyit edilmedi. Çin ayrıca Blockchain teknolojisinin benimsenmesini teşvik ediyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu