Nedir? Nasıl? Neden?

Coinbase India, bazı ödeme hizmetlerini askıya aldı

Sponsorlu İçerik

Amerika’nın en büyük borsası, yerel ödeme düzenleyicilerinin baskısı nedeniyle yeni başlatılan Hindistan borsasında bazı ödeme hizmetlerini askıya aldı.

ABD merkezli en büyük kripto borsası Coinbase, Güney Asya alt kıtasındaki lansmanından sadece üç gün sonra Hintli kullanıcılar için platformunda United Payments Interface (UPI) aracılığıyla ödeme hizmetlerini durdurdu.

UPI, Coinbase’in Hindistan hizmetlerinde satın alma siparişlerini kolaylaştıran Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu (NPCI) tarafından yönetilen ödeme portalıdır. Borsa, Hintli kullanıcılar için web sitesinde ödeme yöntemi bilgilerini güncelledi ve bu da kullanıcıları satış emri vermek için Anında Ödeme Hizmetini (IMP) denemeye çağırdı.

NPCI, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) Maliye Bakanlığı’na bağlı özel bir bölümüdür.

Mali haber kuruluşu Business Standard 11 Nisan’da Coinbase’in Hindistan’daki durumu uygun düzenleyicilerle düzeltmek için çalışacağını ve “yerel beklentilerle uyumlu olmamızı sağlamak için NPCI ve diğer ilgili makamlarla çalışmaya kararlı olduğunu” belirtti.

NPCI, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, Coinbase hizmetlerinin piyasaya sürüldüğünü duyurduktan sonra bile RBI’nin Birleşik Ödemeler Arayüzü’nü (UPI) kullanan herhangi bir kripto borsasının yasal durumunu tanımadığını söyledi. Askıya almanın itici gücü bu yorumdan kaynaklanmış olabilir:

“UPI kullanılarak Kripto para birimlerinin satın alınmasıyla ilgili bazı medya raporlarına atıfta bulunarak, National Payments Corporation of India, UPI kullanan herhangi bir kripto borsasından haberdar olmadığımızı açıklığa kavuşturmak istiyor.”

Indian Coinbase kullanıcıları, hizmetin aniden askıya alınmasından rahatsız görünmüyor. Crypto India YouTube kanalının kurucu ortağı Aditya Singh, 11 Nisan’da 210.000 takipçisine tweet attı “Bu yeni değil, Hindistan borsaları da 2018’den beri ödeme hizmeti sorunlarıyla karşı karşıya.”

Bu noktada, Hintli kripto para tüccarları muhtemelen ticaret hizmeti erişilebilirliğinde istikrarsızlığa alışmış durumda. Hindistan hükümeti, piyasa katılımcıları geçen yıldan bu yana kriptonun ülkede yasaklanmış gibi göründüğü birkaç dakikaya katlandığından, kripto için uygun bir düzenleyici çerçeve benimsemek için mücadele etti.

Hindistan Merkez Bankası başkan yardımcısı T. Rabi Sankar gibi bazı Hintli yetkililer, tam bir yasağı desteklemekte. Bununla birlikte, ülke 31 Mart’ta kumar vergisine benzer şekilde kripto ticaretinde %30’luk bir vergi çıkardığı için henüz böyle bir yasak gerçekleşmedi.

Coinbase’in yatırım kolu Coinbase Ventures, geçen ay Hindistan kripto ve Web3 endüstrilerine 1 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Bu planların kaderi, borsanın hizmet askıya alınmasından henüz etkilenmiş görünmüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu