ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Coinbase’in COIN’i Nasdaq’da ne durumda?

Sponsorlu İçerik

Coinbase listesi, kripto para topluluğunda tarihi bir olay olarak kabul edildi. 14 Nisan‘da, dünyanın en büyük borsa ve ticaret platformlarından biri, Nasdaq‘ta doğrudan listeleme yoluyla ilk kez sahneye çıktı. Bunun etkisi, kripto para fiyatlarında bir artış oldu. Bitcoin listeleme yayınlanmadan bir gün önce 64.800 dolara kadar yükseldi.

İlk çeyreğin sonunda şirket, kazançlarıyla ilgili patlayıcı raporunu yayınladı. Ticaret hacimleri, 2020’nin 193 milyar dolar olan işlem hacmine kıyasla çok büyük olan ilk çeyrekte 335 milyar doları aştı. Coinbase platformundaki toplam varlıklar 90 milyar dolardan 223 milyar dolara yükseldi ve çeyrek dönemden yaklaşık %150 arttı. Coinbase‘deki aktif kullanıcılar da 2020’nin dördüncü çeyreğinde 2,8 milyondan 2021’in ilk çeyreğinde 6,1 milyona sıçradı.

Listelenmenin ardından, COIN’in referans fiyatı 250 ABD doları olarak belirlendi. Listeye girdikten birkaç dakika sonra, Nasdaq‘taki ilk çıkışını yaklaşık 328 $ ‘a tamamlamadan önce 430 $‘ a yükseldi. O zamandan beri, COIN 320 ila 345 dolar arasında değişmeye devam etti.

Bir Hafta Sonra, Coinbase Global Lansmanı Aldatma Mıydı?

Kripto topluluğu için, Coinbase’in Nasdaq’ta listelenmesi önemli bir olay. Bu, kriptoların kalmaya geldiğini gösteriyor.

Bu liste aynı zamanda kripto para biriminin kötü bir şey olduğuna inanan düzenleyiciler ve finansal uzmanlar için de önemli bir gösterge. Petrol ve gaz çok uluslu Shell’in ilk üç blockchain projesi için proje yöneticisi Jelle Pol:

COIN’in piyasa değeri artık dünyanın en büyük geleneksel borsalarının çoğunun kümülatif değerlemesini gölgede bırakıyor ve bunu onlarca yıl yerine yıllar içinde yaptılar. En yüksek standartlarda çalıştıkları açıktır, aksi takdirde Nasdaq listesi söz konusu olamazdı, bu yüzden bu durumda öz-denetim son derece işe yaradı.

Listeden bu yana, geleneksel kurumsal yatırımcılar da partiye katıldı. New York merkezli varlık yönetimi şirketi Ark Invest, şu anda yaklaşık 350 milyon dolar değerinde olan 1 milyondan fazla hisse satın aldı.

Ayrıca Union Square ve Andreessen Horowitz gibi diğer risk sermayesi firmalarının Coinbase‘in arkasındaki büyük destekçilerden bazıları olduğunu belirtmekte fayda var. Union Square, Coinbase‘e hisse başına 0,20 dolar yatırım yaptı, şimdi 4,6 milyar dolar değerinde. Horowitz, Coinbase ile yaklaşık 9,7 milyar dolarlık hisseye sahip.

İçeriden öğrenen faaliyetler ayrıca Coinbase çalışanlarının ve üst düzey yöneticilerin listeden bu yana büyük para kazandığını gösteriyor. Coinbase finans müdürü Alesia Haas, bazı opsiyonları korurken, hisse başına 388.73 $ ‘dan 255.500 hisseyi sattı. Benzer şekilde, platformun şu anki CEO’su Brian Armstrong, üç işlemde 749.999 adet hisseyi çeşitli fiyatlardan satarak yaklaşık 291 milyon $ netleştirdi. Buna rağmen, satıcılar pozisyonları üzerinde hala güçlü bir şekilde sahiplenmeyi sürdürüyorlar.

Nasdaq’ta COIN’in Geleceği

Bağımsız yatırım araştırma şirketi CFRA, Coinbase hisse senedi değerinin yakın vadede potansiyel olarak yaklaşık %20 artabileceğini belirtti. Bu, dünya çapında kripto para özellikli çözümlerin benimsenmesinin artması ve kurumsal yatırımcıların katılmasıyla bekleniyor.

CFRA‘daki analistler, COIN için üç olası senaryo verdiler. İlk olarak, fiyatın 120 $ civarında kapatılması mümkündür. İkincisi, fiyat 400 $ aralığına ulaştıktan sonra istikrar kazanabilir. Üçüncüsü, bir boğa rallisi durumunda COIN fiyatı 840 dolara fırlayabilir.

Coinbase listelemesinden bir hafta sonra, şirketin bir temsilcisi Nasdaq‘ın Coinbase Global, COİN için opsiyon ticareti yapmaya başladığını açıkladı. Bu 20 Nisan‘dan itibaren geçerli olacak.

Mevcut haliyle, özellikle kriptonun ana akım haline gelme oranı göz önüne alındığında, bir dalgalanmaya karşı daha az engel olduğu için COIN yükselmeye hazır görünüyor.

Kripto para ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu