ManşetNedir? Nasıl? Neden?

”COVID-19, Dijital Paraların Benimsenmesini Hızlandıracak”

Sponsorlu İçerik

UnionBank CEO‘su Edwin Bautista‘ye göre, COVID-19 salgını fiat paranın sonunu getirecek ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) de dahil olmak üzere dijital bankacılık hizmetlerinin benimsenmesini hızlandıracak.

Filipinler‘in dokuzuncu en büyük bankası UnionBank CEO‘su Edwin Bautista, Euromoney ile yaptığı bir röportajda, coronavirüs önlemlerinin Filipinler için sert sonuçları olacağını ve fiat paranın sonunun başladığını söyledi. Bu durum, adalara dağılmış bankalara ve ATM’lere banknot dağıtma yeteneğini geliştirmek zorunda olan ülkenin merkez bankası için de zor bir durum. En makul seçenek, finansal sistemin dijitalleşmesi ve insanların günlük ihtiyaçları için dijital paraları kullanabilecekleri noktaya getirmek.

Bautista, nihayetinde bankaların, merkez bankası dijital para birimini, hatta kripto paraları test etmek ve ihraç etmek zorunda kalacağını öngörüyor.

Edwin Bautista:

“Süreç ne kadar uzun olursa, geleneksel fiat para tedarik zinciri o kadar zayıf hale gelecek. Bu yüzden bankaların, QR kodları, merkez bankası dijital para birimleri ve hatta kripto para birimlerini test etmeye, geliştirmeye ve uygulamaya daha açık olmasını bekliyorum.”

Bautista, UnionBank‘ın bölgedeki en gelişmiş dijital bankalardan biri olmasından gurur duyduğunu belirtti. Banka, dijital sistemi için çeşitli tesis dışı komuta ve kontrol sistemleri başlattı. Coronovirüs nedeniyle çalışanlarının %75’i evden çalışmasına rağmen, banka şubelerinin %95’i şu anda açık.

Geçen ay, Unionbank tamamen dijital olan 7.000 yeni hesap açarken, 20.000 müşteri ay boyunca dijital uygulamasını indirdi. Geçen hafta, şirketin yönetim kurulu üyeleri, ilk tamamen dijital toplantılarını gerçekleştirdiler.

Filipinli tüketicilere gelince, birçoğu mevcut koşullar göz önüne alındığında çevrimiçi bankacılığa yöneldi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu