ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Cryptopia Tasfiye Süreci, Yatırımcıları Sevindirdi

Sponsorlu İçerik

Cryptopia tasfiyesi, düzenleyiciler ve yatırımcıların rahat bir nefes almasına neden oldu. Feshedilen Cryptopia borsasının tasfiye memuru, yaklaşık 7.2 Milyon Dolar‘ı geri aldı.

Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Cryptopia, bilgisayar korsanlarının saldırısı sonucu 16 Milyon Dolar zarara uğradı. Daha sonra borsa, yetkililer tarafından tasfiye edildi. Devlet makamları tarafından atanan muhasebe firması Grant Thornton, Cyrptopia tasfiye sürecinde kurtarılmış varlıkların alındığını ortaya paylaştı. Varlıkların dağılımı 7.2 Milyon Dolar civarında. Firma tarafından yayınlanan rapor, tasfiye sırasında karşılaştığı bazı zorluklardan bahsetti.

Cryptopia tasfiyesinde karşılaşılan zorluklar

Grant Thornton, kullanıcıları ve gerçek varlıkları tanımlamakta zorlandığını söylüyor. Bunun nedeni, varlıkların bireysel kullanıcı cüzdanları yerine genel cüzdanlarda saklanmasından kaynaklanıyor. Borsa, her müşterinin mülkiyeti ile ilgili ayrıntıları paylaşsa da, hepsi genel kripto para cüzdanlarında toplandı.

Cryptopia, kullanıcılarının işlemlerini borcun iç defterinde yürüttü. Bu, kullanıcı varlıklarının hesap verebilirliği söz konusu olduğunda, tasfiyecinin sorunlarını arttırıyor. Ayrıca, Yeni Zelanda‘daki kripto varlıkların yasal durumu da tasfiye memuru için bir endişe kaynağıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu