Nedir? Nasıl? Neden?

Curve Finance hack’lendi: “Siteyi kullanmayın” uyarısı!

Sponsorlu İçerik

Bünyesinde 5 milyon dolarlık kilitli varlık bulunduran en büyük DeFi protokollerinden biri olan Curve Finance’in ön yüzü saldırıya uğradı. Ekipler tarafından gelen ilk açıklamada, kullanıcıların sorun çözülene kadar herhangi bir işlem yapmamaları ve güvenlikleri için Curve.fi veya curve.exchange adreslerini kullanmamaları istendi.

Curve Finance ekipleri Twitter’dan yaptığı açıklamada ilk önce yaşanan güvenlik sorunundan bahsederek, soruşturmanın devam ettiğini ve NS’lerin (ad sunucusu) ele geçirildiğini bildirdi. Açıklamanın devamında, farklı bir DNS sağlayıcısı kullanan borsanın saldırıdan etkilenmemiş gibi durduğunu kaydetti. Proje ekibi, kullanıcılara internet sitesini kullanırken dikkatli olmalarını söyledi.

Şu ana kadar elde edilen bilgilerde saldırganların siteyi kopyalayarak Curve’ün resmi internet sitesi Curve.fi’yi kopya siteye yönlendirdikleri tespit edildi.

Bir Twitter kullanıcısı, saldırganın DNS zehirlenmesi yöntemiyle saldırıyı gerçekleştirdiğini öne sürdü. DeFi alanındaki diğer katılımcılar da sosyal medyada kendi takipçilerini konuyla ilgili uyarmak için harekete geçti.

Saldırıdan yaklaşık olarak 500 bin dolarlık ETH çalındığı öne sürülürken Curve Dao Token düşüş yaşadı.

Son dakika haberidir, yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz…

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu