Nedir? Nasıl? Neden?

CZ: Paris, Avrupa’da kripto paralar için bir finans merkezi

Sponsorlu İçerik

Önde gelen kripto para borsası Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao, ‘Paris 2022 Finans Blockchain Haftası’nda yaptığı açıklamada, Fransa’nın başkenti Paris’i Avrupa’da kripto varlıklar için bir finans merkezi olarak tanımladı. CZ, işbirliği yoluyla ilişkilerini derinleştirmeye devam edeceği izlenimi verdi.

14 Eylül tarihinde başlayan ‘Paris 2022 Finans Blockchain Haftası’nın açılış oturumunda konuşan Binance kurucusu Changpeng Zhao, Paris’i Avrupa’da kripto varlıklar için bir finans merkezi olarak tanımladı. Fransız hükümetinin kripto kabulü ve diğer girişimler için güçlü bir baskı ile kripto pazarının önümüzdeki beş yıl içinde ülkede “patlamaya” hazır olduğunu belirtti.

Zhao’nun dikkat çektiği girişimlerden bazıları arasında Fransa’nın vergileri düşürme ve iş yasalarını hafifletme çabaları da yer alıyor. Binance CEO’su ek olarak Fransa’nın kabul edeceği Avrupa Birliği’nin gelen kripto düzenlemeleri hakkında da yorum yaptı.

CZ, AB’nin Dijital Varlıklar Piyasası (MiCA) yasalarının “harika” olduğunu, ancak özellikle stablecoin’lerde biraz katı olduğunu söyledi. 27 AB üye ülkesi için tek tip bir kripto rejimi oluşturacak yasaların yakında küresel bir standart haline gelmesini beklediğini açıklayan CZ, şu ifadeleri kullandı:

“Taslaklar, piyasadaki likiditenin %75’ine sahip olan USD tabanlı stablecoin’leri benimsemiyor”

Binance, genişleme politikasını sürdürüyor

Borsa, Fransa ile olan ilişkisini 2021 yılından bu yana daha da güçleniyor. Geçtiğimiz yıl Binance, Fransa İletişim Başkanlığı’nın desteği ile Avrupa’da blockchain ve kripto para birimini ekosistemini geliştirmek için 100 milyon euroluk bir fon başlatmıştı. Fon kapsamında kar amacı gütmeyen France FinTech ile bir ortaklık kurdu.

Bu yılın Mayıs ayında ise Binance, Fransa sermaye piyasası düzenleyicisi

Bu yılın Mayıs ayında, Binance’e Fransa’nın sermaye piyasası düzenleyicisi Autorité des marchés finansörleri (AMF) tarafından Sanal Varlıklar Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı verildi. Bu girişimlerle Binance’ın Paris’i Avrupa üssü haline getirmeyi planladığı anlaşılıyor.

Binance, hem Avrupa’da hem de küresel olarak diğer ülkelerde pazar varlığı kurmak istiyor. Borsa şu anda İsviçre, İsveç, İspanya, Hollanda, Portekiz, Avusturya ve Filipinler’de VASP lisansları almaya çalışıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu