ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Dolandırıcıların Yine Elon Musk Oyunu!

Sponsorlu İçerik

YouTube‘da yeni bir Ethereum dolandırıcılığı ortaya çıktı ve Tesla‘nın kurucusu Elon Musk‘ı yem olarak kullanıyorlar. Dolandırıcılar, kripto adreslerini doğrulamak için Ethereum depozitoları talep ediyor ve bu yatırımların 2 katı olarak geri döneceğini söylüyorlar.

Tesla’nın kurucusu ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ilk defa kripto para dolandırıcılarının hedefinde değil. Son birkaç yıldır, çoğunlukla Dogecoin gibi kripto para birimlerine açık desteği nedeniyle çeşitli sosyal medya platformlarında ve web sitelerinde resmi ve montajlanmış videoları kullanılarak birçok dolandırıcının hedefi haline geldi. Bu dolandırıcılıkların çoğu işe yaramayacak kadar gülünç gibi görünse de, Musk‘ın adıyla geçmişte yüz binlerce dolar çalınmasına neden oldu. Çoğu dolandırıcılıklar ise Twitter’da oldu.

Bununla birlikte, Musk‘ın dahil olduğu Twitter dolandırıcılıklarının sayısı arttıkça, bilgisayar korsanları diğer platformlara yayılmaya başladı. Ortaya çıkan en yeni kripto para dolandırıcılığı, bilgisayar korsanlarının yatırımcıları cezbetmek için oldukça yenilikçi bir yaklaşım kullandığı YouTube‘da başladı.

Dolandırıcılar, Tesla, kripto para birimleri, teknoloji yeniliği ve en önemlisi Ethereum hakkında konuştuğu çeşitli Musk röportajlarının canlı bir akışını kurdu. Basın zamanında 14 saatten uzun süredir devam eden canlı yayın, ayrıntıları videonun açıklamasında “Ethereum‘un Tesla Airdrop”un olacağını ima ediyor.

Videonun kendisi için somut bir eylem çağrısı olmasa da, canlı yayın, “yatırımcıların” hediye programına katılmak için gidebileceği bir web sitesi listeliyor. Elon Live adlı web sitesinin hızlı bir şekilde taranması, sitenin bir “ödeme adresi” listeleyen bir açılış sayfasından başka bir şey olmadığını gösteriyor.

Ziyaretçilerin adreslerini doğrulamaları için adrese 5 ila 500 ETH göndermeleri isteniyor. Buna karşılık, web sitesi hemen ödedikleri miktarın 2 katını geri göndereceğini söylüyor.

Web sitesinin, hediye için kullanılacak 20.000 ETH’lik bir depolamaya sahip olduğu bildiriliyor. Web sitesindeki canlı sayaca göre, haberimiz hazırlanırken, gönderilecek 130’dan az ETH kaldığı gösteriliyordu. Web sitesini yenilediğimizde sayaç sıfırlanıyor, bu da rastgele bir miktar ETH daha gösteriyor.

Bununla birlikte, Etherscan‘ın verileri, Elon Live adresinin şu anda 18 ETH‘nin üzerinde bir bakiyeye sahip olduğunu ve son 4 gün içinde üç gelen işlemde aldığını gösterdi. Hesaplarının sıfır giden işlemi var, bu da hesabın boşaltılmadığı veya herhangi bir para göndermediği anlamına geliyor.

Araştırma, web sitesinin güvenlik sertifikasının 9 Mart’ta verildiğini ve web sitesinin hepsinin Almanya merkezli 3 farklı IP adresi kullandığını ortaya koydu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu