ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Popüler donanım cüzdanı Ledger saldırıya uğradı

Sponsorlu İçerik

Popüler kripto para donanım cüzdan sağlayıcısı Ledger, bir veri ihlali bildirdi. Fonlar güvenli olsa da, bazı kullanıcıların kişisel bilgileri ele geçirildi.

Ledger bugün yaptığı açıklamada, Haziran ayı sonunda binlerce kullanıcının kişisel bilgilerini etkileyen bir veri ihlali yaşadığını duyurdu. Bugün Ledger tarafından yayınlanan ayrıntılı bir rapora göre, ihlal 25 Haziran’da meydana geldi. Saldırgan, şirketin e-ticaret ve pazarlama veritabanının, çoğunlukla sipariş onayı ve promosyon e-postaları göndermek için kullanılan e-posta adreslerini içeren bir bölümüne erişti.

9.500 kullanıcı etkilendi!

Ledger, kullanıcıların “ad ve soyadı, posta adresi, e-posta adresi ve telefon numarası” gibi iletişim ve sipariş bilgilerinin ele geçirildiğini belirtti. Veritabanın da yaklaşık 1 milyon e-posta adresi olmasına rağmen, Ledger araştırmalar sonucun da sadece 9.532 müşterisinin bilgilerinin açığa çıktığını bildirdi. Raporda, şirketin etkilenen kullanıcılarla e-posta yoluyla iletişim kuracağı belirtildi.

Fonlar güvende

Ledger, donanım cüzdanlarının, kullanıcı fonlarının veya ödeme bilgilerinin tehlikeye atılmadığını doğruladı.

“Bu veri ihlali, güvenli ve asla tehlikede olmayan donanım cüzdanlarımız veya Ledger Live güvenliğiniz ve kripto varlıklarınızla hiçbir bağlantıya ve etkiye sahip değildir. Kontrol sadece sizde ve bu bilgilere erişebiliyorsunuz.”

İhlali açıklayan şirket, saldırganın devre dışı bırakılan bir API anahtarı aracılığıyla veritabanına yetkisiz erişim sağladığını söyledi.

Bu güvenlik açığını tespit ettikten sonra Ledger, 17 Temmuz’da Fransız veri koruma kurumu CNIL’e rapor verdi. Dört gün sonra şirket, ihlalin neden olduğu olası zararları değerlendirmek ve potansiyel veri ihlallerini tespit etmek için Orange Cyberdefense ile ortaklık kurdu.

Donanım cüzdan sağlayıcısı, “olayın son derece üzücü” olduğunu ve kullanıcıların “gizliliği çok ciddiye aldığını” söyledi. Ledger ayrıca, kimlik avı saldırıları gibi dolandırıcılıkların her zaman olduğu ve kripto para kullanıcılarının dikkatli olmasını önerdi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu