Nedir? Nasıl? Neden?

Dorsey, Twitter ile bağlarını kopardı: Yönetim kurulundan ayrıldı

Sponsorlu İçerik

Sosyal medya devi Twitter’ın, kripto para dünyası için önemli bir dönüm noktası olacağı konuşulurken Jack Dorsey’den yeni bir haber geldi. Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey 25 Mayıs günü gerçekleşen hissedarlar toplantısının ardından yönetim kurulundan istifa etti.

Jack Dorsey, Çarşamba günü gerçekleşen hissedarlar toplantısının ardından şirketin yönetim kurulundan istifa ettiğini duyurdu. Dorsey istifasıyla beraber kurucusu olduğu sosyal medya platformu ile resmi bağlarını tamamen kopardı.

Dorsey, geçtiğimiz Aralık ayında, Twitter CEO’luğundan ayrıldığını duyurmuştu. Dorsey’in Twitter yönetim kurulundan istifa etmesi, Elon Musk’ın satın alımı için bir dönüm noktası olabilir. Bilindiği üzere Elon Musk ve Dorsey kripto para alanının büyük savunucularından. Twitter’a hangi kripto para biriminin ekleneceği konusunda tartışmaların yaşanabileceği düşünülüyor.

Twitter’ın üst düzey yöneticileri ayrılmıştı

Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Twitter önerilerinin ardından platformdaki üst düzey yönetici kadrosunda büyük değişiklikler oldu.

Şirketin Tüketici Genel Müdürü Kavyon Beykpour ve Gelir Genel Müdürü Bruce Falck ayrıldıklarını duyurdu. Twitter şirket Musk’ın satın alma teklifinin ardından işe alımları geçici olarak durdurmuştu. Musk’ın, Twitter’daki ilk hedefi ifade özgürlüğü. 50 yaşındaki girişimci Twitter’ı özgür konuşma için gerçek ve güvenilir bir platform haline getirmek için gizli kalmasını istiyor. 

Dorsey’in Bitcoin madencilik planları

Jack Dorsey, bitcoin ekosistemini desteklemek için çeşitli ürünler üreten Block Head‘in CEO’su olmaya devam ediyor. Şirket, küresel bitcoin madencilik sistemi ve merkezi olmayan BTC değişimi yaratma girişimleri üzerine çalışıyor.

Block, yıldırım ağını çeşitli uygulamalara entegre etmek için ücretsiz bir kit geliştiren Spiral şirketi ile çalışıyor. Block hızlı işlemlerle gönderim ve alım yapan CashApp dahil birçok kitten yararlandı. Şu an itibariyle 10 milyondan fazla kullanıcı aynı uygulama üzerinden Bitcoin satın aldı .

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu