ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Dubai Kripto Para Vadisi Açıyor

Sponsorlu İçerik

Bir Dubai hükümet yetkilisi, ülkenin serbest bölgesinde kripto para vadisi çalışmalarının başlatıldığını, şahıs veya kurumlar vergisi olmadığını açıkladı. Dubai, İsviçre kripto para vadisinden ortaklarının yardımıyla, başlangıç için iş birliği tesisleri, blockchain eğitimi, rehberlik ve finansman gibi çeşitli hizmetler sunacak.

Dubai hükümet kuruluşu olan DMCC (Dubai Çoklu Emtia Merkezi) Perşembe günü Davos 2020‘de ticaret bölgesi olan serbest bölgede bir kripto para vadisi çalışmalarına start verdiğini duyurdu. DMCC, “Küresel blockchain ekonomisinde büyümeyi, işbirliğini ve bütünlüğü teşvik etmek için tasarlandı” dedi.

DMCC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ahmed Bin Sulayem:

“DMCC’de kripto para vadisinin lansmanı, şehrin dinamik iş ortamını geliştirecek ve BAE hükümetinin gelecekteki ekonomiyi şekillendirecek yenilikçileri, girişimcileri ve öncüleri çekmek için daha geniş stratejisini destekleyecek.”

2002 yılında kurulan DMCC, ülke genelindeki ticari mal ve finans akışını artırmayı hedeflemek için kuruldu. Serbest bölgesi, %0 kişisel ve kurumlar vergisi dahil bir dizi avantaj sunar. Ekim 2019’da DMCC, arka arkaya 5 yıl boyunca Financial Times Fdi dergisinin “Yılın Küresel Serbest Bölgesi” ödülünü aldı.

Dubai’nin kalbinde yer alan DMCC, 170.000’den fazla ülkeyi ve 20 iş sektörünü temsil eden 100.000’den fazla kişiye ve 17.000 üye şirkete ev sahipliği yapmaktadır. Şirketler, yeni şirketlerden çok uluslu şirketlere kadar çeşitlilik göstermektedir. Yetkili, her ay DMCC’ye 170 şirket katıldığını söylüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu