ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Düzenleyiciler kayıt dışı kripto firmalarına karşı uyarıyor

Sponsorlu İçerik

Kayıt dışı kripto para sorunu, piyasanın en can sıkıcı gelişmelerinden biri. Ülkelerin mücadele ettiği bu durumla ilgili her geçen gün gelişmeler gelmeye devam ediyor. Avusturya’nın mali düzenleyicisi olan Finansal Piyasalar Otoritesi, en son uyarıda dört lisanssız kripto para firmasına karşı uyarı yayınladı.

Kripto para ve daha geniş finansal hizmetler endüstrisini denetleyen Finansal Piyasa Otoritesi, dört kripto para firmasını lisanssız operatör olarak işaretledi.

Otoritenin Uyardığı Şirketler;

  • PremiumBorsa
  • Pennyworth Investments
  • GCG 24
  • ANB Bank

Hem PremiumBorsa hem de Pennyworth kripto para ticareti hizmetleri sunuyor. GCG 24 kripto para hizmetleri ve forex hizmetleri veriyor. ANB Bank, Avusturya’da bireysel ve ticari kredi ihtiyaçlarına uygun bir dizi ürün sunan kredi şirketi.

Finansal düzenleyiciler bu firmalara karşı uyarıyor

Yukarıda adı geçen dört firma, düzenleyicinin sürekli büyüyen kara listeye alınan kripto para şirketleri listesine katıldı. Piyasayı daha iyi düzenlemek için dünya çapında düzenleyicilerin dijital para sektörü üzerindeki baskısının arttığı bir zamanda geliyor. Finansal Piyasa Otoritesi, dört kripto para firmasının hiçbirinin şu anda ülkede faaliyet göstermek için uygun bir lisansa sahip olmadığını belirtti. Tüm dünyadaki finansal düzenleyiciler kripto para endüstrisini düzenlemek için çalışıyor. Dört kripto firmasının yeni ilaveleri, bu ayın başlarında kara listeye eklenen üç firmayı takip ediyor.

Düzenleyiciler FATF yönergelerini uygulamaya devam ediyor

Ülkeler arasındaki mali düzenleyiciler, Mali Eylem Görev Gücü tarafından önerilen yönergeleri uyguluyorlar. Güney Kore ve İsveç de dahil olmak üzere bu yönergelere dayanan birçok ülke kripto para düzenlemelerini uyguluyorlar. Daha önce Avrupa Birliği, kara para aklama ve terör finansmanını izlemek için kripto para firmalarının müşterilerin ayrıntılarını hükümetle paylaşmasını gerektiren Kara Para Aklama ile Mücadele 5. Direktifini yürürlüğe koydu. FATF tarafından önerilen kurallar, kullanıcıların gizliliğini istediği için kripto topluluğundaki birçok kişi tarafından eleştirildi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
.

Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırayın!
.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu