Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshetti

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasını feshettiğini açıkladı. Musk, anlaşmadan vazgeçmesinin nedeni olarak Twiter’ın bot hesaplar hakkında yeterli bilgi sağlayamadığını öne sürdü.

Son zamanlarda gündemde yer alan Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma çalışmalarında son noktaya gelindi. 50 yaşındaki Amerikalı girişimci, sosyal medya devi Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Anlaşmanın feshedilmesinin öncelikli sebebinin ise en başından beri bot hesaplar hakkında yeterli bilgi sağlanamaması olduğu öne sürüldü.

Haberin ardından Twitter hisseleri kapanış sonrası işlemlerde yüzde 6 kadar düştü.

Elon Musk’ın avukatları tarafından gönderilen açıklamada, şirketin gelecek dönemlerdeki performansının tahmin edilmesinde büyük önem taşıyan sahte ve spam hesaplar hakkında bilgi talebine Twitter yönetiminin yanıt vermediği belirtildi. Musk daha önce, daha önce, spam ve bot hesaplarının gerçek kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını oluşturduğuna dair kanıt göstermezse Twitter’ın anlaşmayı feshedeceğini söylemişti.

Anlaşma feshinde başka nedenler var mı?

Uzmanlar ise Twitter’ı satın almak için hisse başına 54 dolarlık teklifte bulunan CEO’nun o zamandan bu yana düşen fiyatlar nedeniyle aynı ücreti ödemek istemediğini kaydetti. Twitter’ı satın alma sürecinde bazı Twitter hissedarları işlemi daha ucuza tamamlamak için Musk’ın bu süreci manipüle ettiği ve bot hesapları gerekçe olarak gösterdiğini iddia etmişti. Hatırlanacağı üzere hissedarlar Musk’a karşı bir manipülasyon davası açtılar. Twitter hisseleri son zamanlarda 40 doların altında işlem görüyor ve dün 36.81 dolardan kapattı.

Hissedarlar, Tesla CEO’sunun Twitter’ı kripto para ödemelerine açmak istediğini ve Musk’ın Twitter’ı satın almasının en büyük destekçisi olduğu Dogecoin’in fiyatına olumlu etki ettiğini belirtildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu