Nedir? Nasıl? Neden?

Elon Musk’ın e-postası sızdı: Ekonomi için kötü hislerim var

Sponsorlu İçerik

Elektrikli araç üreticisi Tesla CEO’su Elon Musk‘ın şirket içi gönderdiği e-posta ortaya çıktı. Musk, medyaya sızan e-postasında ekonomi için “çok kötü hislerinin” olduğunu ve çalışan sayısında %10’luk bir azaltmaya gitmeleri gerektiğini belirtti. 50 yaşındaki girişimcinin mail konusuna “Dünya çapında işe alımları durduruyoruz” yazması dikkat çekti.

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon’un “ekonomik bir fırtına değil, bir kasırga geliyor” sözlerinin ardından Gemini ve Coinbase başta olmak üzere birçok kripto para borsası işe alımları durdurdu. İşten çıkarma işlemleri başlarken küresel ekonomik kriz söylentileri artmaya başladı. Benzer bir hamlenin Elon Musk’tan geleceği tahmin ediliyor.

Yüzde 10’luk bir azaltmaya gidilecek

Reuters‘te yer alan bir habere göre, Amerikalı girişimci, şirketine gönderdiği bir e-postada, dünya genelinde tüm işe alım süreçlerinin durdurulmasını istediğini kaydetti. Çalışan sayısında %10’luk bir azalmanın gerekliği olduğunu ekonomide çok kötü günlerin geleceğini hissettiğini ifade etti.

Tesla CEO’su, bu hafta çalışanların ofisinde dönemeye başlaması gerektiğini ve haftada en az 40 saat ofiste kalmaları gerektiğini açıkladı. Musk, bu şartları kabul etmeyenlerin görevlerinden alınacağını söyledi.

10 bin çalışan işten atılabilir

Hatırlanacağı üzere Elon Musk yakın tarihte Almanya’da Tesla fabrikası açmıştı. Musk’ın ABD ve Ç,in’de de fabrikaları bulunuyor.

Teksas merkezli Tesla şirketinin, dünya çapında 99.290 çalışana sahip olduğu biliniyor. Musk, personelini %10 oranında azaltırsa, bu, şirketin yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkaracağı anlamına geldi. Şirket, 2019 yılında kötü piyasa koşullarını öne sürerek 3.000 kişiyi işten çıkarmıştı.

Tesla’dan iyi performans

Tesla şirketi, 2014 yılında 10 bin çalışanı olan ve geçen yıl çalışan sayısını %40 arttırdı. 2021’de ise 930 binden fazla elektrikli araç üreterek 936 binden fazla teslimat yapmıştı. Tesla’nın özellikle Çin’de yaşanan küresel çip krizine ve tedarik zinciri sorunlarına rağmen böyle bir performans göstermesi dikkat çekti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu