ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Eski ‘ABD Para Pirimi Denetçisi’, Binance US’un CEO’su oldu

Sponsorlu İçerik

ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki Para Birimi Denetleyici Ofisi‘ne (OCC) başkanlık eden eski Coinbase yöneticisi Brian Brooks, Binance.US CEO’su oluyor. Brooks, 14 Ocak 2021’de kamu sektöründen ayrılmış ve Mart ayında veri paylaşım girişimi Spring Labs‘ın yönetim kuruluna katılmıştı. Binance ABD hamlesi açıkça çok daha önemli görev.

Brian Brooks, Binance ABD’nin yeni CEO’su olacak

Brooks, 19 ay boyunca Coinbase‘de Baş Hukuk Sorumlusu olarak görev yaptı ve kısa bir süre sonra ABD’deki Para Birimi Denetleyicisinden sonra, şirketlerin özellikle stabilcoinlere odaklanarak kripto para ticareti yapmalarını kolaylaştıran bir kılavuz yayınladı. Bu, Brooks‘a sosyal medyada ‘CryptoComptroller’ takma adının verilmesine yol açtı. Binance CEO‘su Changpeng Zhao:

Brian, geleneksel finansal hizmetler, hükümet ve dijital varlıklar endüstrisinde benzersiz bir deneyim karışımına sahip saygın bir lider.”

sözleriyle övgüsünü belirten CZ, açıklamarını şöyle sürdürdü:

Binance.US genişlemeye devam ettikçe bilgisi ve uzmanlığı paha biçilmez olacak”

Coinbase ayrıca, kişi başına düşen pazar bölümünü yönetmek için eski bir SEC direktörünü işe aldı

ABD kripto borsası Coinbase, sermaye piyasaları bölümünü yönetmesi için kısa süre önce eski bir SEC direktörü olan Brett Redfearn‘i işe aldı. Kripto borsası, kısa süre önce Nasdaq’ta manşetlere çıkan doğrudan bir liste aracılığıyla halka açıldı. Daha önce kurum tarafından belirtildiği gibi, önceden SEC’in Ticaret ve Piyasalar Bölümü’nü yöneten ve geçen yılın sonlarında kamu hizmetinden ayrılan Redfearn, Coinbase’deki operasyonları, aracılık ve saklama hizmetlerini denetleyecek. Coinbase baş Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee, Redfearn‘in “dijital varlık menkul kıymetleri ve kripto ticaret platformumuz da dahil olmak üzere kripto sermaye piyasaları için küresel standardı belirleme vizyonunu ve stratejisini tanımlamaktan ve yönlendirmekten sorumlu olacağını ” söyledi.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu