ManşetNedir? Nasıl? Neden?

FBI, Kripto Ödemelerini Kabul Eden Siteyi Kapattı

Sponsorlu İçerik

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yasadışı mal ve hizmet satışı yapan ve kripto para ödemelerini kabul eden çevrimiçi mağazalara ev sahipliği yapan Rusya merkezli bir web sitesini kapattı.

Geçen Salı günü, ABD Adalet Bakanlığı, FBI‘ın saldırıya uğramış hesaplar ve veriler gibi siber suç ürünleri ve hizmetleri satan yüzlerce mağazaya ev sahipliği yapan çevrimiçi bir platform olan DEER.IO’yu kapatmayı başardığını açıkladı.

FBI, 7 Mart’ta New York’taki John F. Kennedy Havaalanı’nda platform operatörü Kirill Victorovich Firsov‘u tutukladı.

Şimdi siteyi açanlar karşısında FBI bildirimiyle karşılaşıyor.

DEER.IO, 2013’ün sonundan beri varlığını sürdürüyordu. Kapanma sırasında, toplam satışları yaklaşık 17 Milyon $’a ulaşarak 24.000’den fazla mağazaya ev sahipliği yapıyordu. Karar, California Güney Bölgesi Mahkemesi tarafından verildi.

Bilgisayar korsanları, kripto para topluluğu için ciddi tehlike oluşturuyorlar ve kripto para borsası ve cüzdan kullanıcılarının hesaplarına girmek için DEER.IO‘da satılan çalıntı verileri kullanıyorlardı.

ABD’li Avukat Robert Brewer:

”Saldırıya uğramış çalınan bilgiler için sağlam bir yeraltı pazarı var ve bu, yakalanmama umuduyla suçlulara pazarlamak için yeni bir yoldu. Bilgisayar korsanları ekonomimiz, gizlilik ve ulusal güvenliğimiz için bir tehdit ve hoş görülemez.”

Geçen yıl, DEER.IO‘da ayda 800 ruble (12.50 $) karşılığında siber suçlular dükkan oluşturabiliyordu. Ücret, Bitcoin veya Rus para transferi hizmeti WebMoney dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi ödeme sistemleriyle yapılabiliyordu.

FBI, bilgisayar korsanları tarafından binlerce hesap ve kullanıcı adlarını, şifreleri, adresleri ve ABD Sosyal Güvenlik Numaralarını içeren PII dosyalarını satmak için kullanılan yaklaşık 250 mağazayı inceledi. Kurbanların çoğunun ABD ve Avrupa‘dan olduğu ortaya çıktı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu