ManşetNedir? Nasıl? Neden?

FinCEN, Kripto Paralar için Yeni Düzenlemeler Yapacak

Sponsorlu İçerik

ABD‘nin Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, ABD’nin Hazine Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Koruma Ağı‘nın (FinCEN) kripto para birimleri için yeni düzenlemeler yayınlamaya hazırlandığını açıkladı.

Mnuchin, ajansın terörle mücadele etmek için önlemler konusundaki fonlarını artırgığnı, “özellikle kripto para birimlerinde, bunun için hem bir bütünlük bazında hem de düzenleyicilerle çok zaman harcıyoruz. FinCEN ile kripto para birimleri için bazı önemli yeni gereksinimler sunmak üzereyiz,” dedi.

Yanıt, Senatör Maggie Hassan‘ın kripto para birimlerini kullanarak şüpheli işlemlerin ve yasadışı faaliyetleri izlemedeki bütçe artışı konusundaki endişesini dile getirmesiyle geldi.

Mnuchin, departmanın kripto para birimlerini ciddi bir şekilde incelediğini ve bir çerçeve hazırlamak için “çok zaman harcadığını” belirtti. Departman ülkedeki diğer düzenleyicilerle de çalışıyor, ancak herhangi bir isim belirtmedi.

Steven Mnuchin:

“Teknolojinin ilerlediğinden emin olmak istiyoruz. Diğer yandan, kripto para birimlerinin eski İsviçre gizli numaralı banka hesaplarının eşdeğeri gibi kullanılmadığından emin olmak istiyoruz.”

Kripto para birimleri ile ilgili endişelerini ilk kez dile getirmedi. Geçen Temmuz ayında yaptığı konuşmada, kripto paralar için düzenlemeler getirmenin aciliyetine dikkat çekti.

“Bitcoin gibi diğer kripto paralar, siber suç, vergi kaçakçılığı, gasp, fidye yazılımı, yasadışı uyuşturucular, insan ticareti gibi milyarlarca dolarlık yasadışı faaliyetleri desteklemek için sömürüldü.”

Kripto paraların düzenlenmesinden hangi federal kurumların sorumlu olduğunu açıklamak amacıyla Aralık ayında Meclis’te “2020 Kripto Para Birimi Yasası” adlı yeni bir yasa tasarısı çıkarıldı.

Ayrıca, endüstrinin düzenlenmesine yönelik kesin bir pozitif yaklaşım olan çeşitli kripto para birimlerini kategorize etti ve tanımladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu