Nedir? Nasıl? Neden?

Fransa Merkez Bankasından Kripto Para Hamlesi Geldi!

Sponsorlu İçerik

Fransa Prudential Denetleme ve Karar Otoritesi (ACPR) ‘nin ev sahipliği yaptığı konferansda merkez bankası başkanı François Villeroy De Galhau, bankanın dijital para testlerine başlayacağını ve “ilk çeyreğin sonundan önce projeler için bir çağrı başlatacağını” söyledi.

Villeroy De Galhau’ya göre, Fransa dijital para yeniliğine katkıda bulunmaya istekli. Bununla birlikte, ülkenin yeni teknolojiyi “ciddi ve düzenli bir şekilde” denenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Fransa‘nın Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa Birliği (AB) toplantısında “kamuya açık dijital para birimi” oluşturulması gerektiğinin çağrısını yapmıştı. Bakan daha önce Facebook‘un kripto para birimi projesi Libra’ya karşı olan muhalefetini dile getirerek, Fransa‘nın parasal egemenliğe yönelik potansiyel tehditlerle ilgili endişeleri ele almazsa projeyi engelleyeceğini söyledi.

Çin Halk Bankası da kendi dijital para birimini DC / EP ile testlerini yapıyor. Banka, bu yeni teknolojiyi 2014’ten beri araştırdığını ve başlatmaya neredeyse hazır olduğunu söyledi. Ancak, bankadan yapılan son açıklamada, dijital Yuanı piyasaya sürülme tarihini açıklamadan halen test ettiği ve araştırdıkları açıklandı.

Kripto para sektörü gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Artık ülkelerde bunun farkında ve kendi dijital paralarını çıkarmaya başladı. 2020 yılı kripto paralar için önemli bir yıl olacağa benziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu