Nedir? Nasıl? Neden?

Fransa & Avusturya, Kripto suçlarına karşı güç birleştiriyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain analizi, potansiyel olarak yasadışı işlemlerin önlenmesi için daha iyi imkanlar sunuyor. Fransız ve Avusturyalı teknoloji uzmanları, kripto para ile kara para aklamayla mücadele etmek için güçlerini birleştiriyorlar.

Fransız Blockchain güvenlik şirketi NIGMA Conseil ve Avusturya Teknoloji Enstitüsü (AIT), kripto para suçlarını izlemek için işbirliği anlaşması imzaladı. İki kuruluş, AIT GraphSense teknolojisi kullanılarak oluşturulan e-NIGMA platformu üzerinde çalışıyorlar.

Kuruluş, halihazırda borsalara birden fazla varlık için hizmet veren CipherTrace gibi girişimleri kapsayacak. Blockchain bağlantılarını ve işlemlerini izleme ve grafik oluşturma imkanı, kripto para kaynaklarının izlenmesini gerektiren daha sıkı KYC kurallarının bir parçası olarak hizmet edecek.

NIGMA Conseil CEO’su Fabien Tabarly:

”Önde gelen Avrupa akademik araştırma enstitüsü ile geliştiriciler ekibimiz arasındaki sinerji, kripto para birimlerinde mali suçla mücadele için en yenilikçi araçları uygulamada etkili olmuştur.”

Kripto cüzdanlarını izlemek, darknet kullanımını ve şüpheli kaynaklara sahip fonları keşfetmek için ihtiyaç haline geldi. E-Nigma ekosistemi, kripto cüzdanlarının arkasındaki şüpheli işlemleri keşfedebilecek ve şüpheli işlemleri izleyebilecek.

Blockchain güvenliğinin de eklenmesiyle AIT, genel veri ve güvenlik hizmetleri portföyünü genişletiyor. Avusturyalı kuruluş, halihazırda genel siber güvenlik, sistem mühendisliği, kamera ve video analitiğinin yanı sıra fiziksel katman güvenliği konusunda danışmanlık hizmetleri veriyor.

AIT, Interpol ve diğer hükümet veya akademik ortaklarla birlikte darknet’teki faaliyetleri araştıran Titanyum siber güvenlik projesinin de bir parçası. AB, anonim kripto para kullanımına karşı daha katı kurallara ve darnet’te kullanılan cüzdanlara ve kripto paralara odaklanan bölgelerden biri oldu.

Avrupa’daki işletmeler, 2020’nin başında yürürlüğe giren daha katı AMLD5 gereksinimlerini karşılamak için birden fazla eylem gerçekleştiren uygun fiyatlı bir platforma erişebilecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu