Nedir? Nasıl? Neden?

G.Kore, vergi kaçakçılığı için kriptolara el koyacak!

Sponsorlu İçerik

Reuters’in bildirisine göre, Güney Kore maliye bakanlığı kripto yatırımcıları tarafından vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek için ek bir yol arıyor.

Koreli yetkililer, şu anda vergi makamlarının vergi kaçakçıları tarafından tutulan kripto varlıklara el koymasına izin vermeyen mevcut vergi kodlarının gözden geçirilmesini önerdi. Yeni teklife göre yetkililer, bireysel kripto cüzdanlarında tutulan dijital varlıklara el koyabilecek.

Ana tartışma noktası, merkezi dijital borsalardaki kripto cüzdanlarıydı.

Hükümetin açıkladığı ana hedeflerden biri, kripto para birimlerinin aktif olarak ana ödeme aracı olarak kullanıldığı yasa dışı faaliyetleri durdurma çalışmaları olacak.

Pazartesi günkü öneri, mevcut vergi sistemini gözden geçirmenin ilk adımlarından biri. Mali düzenleyici, 16 eski vergi kodlarını daha yenilemek istiyor.

Güney Kore hükümeti ayrıca Seul dışında işçi alımı yapan şirketlere uygulanan vergilerin genişletilmesini ve üretim kapasitelerini ülkeye geri getiren şirketlerin kurumlar gelir vergilerinin düşürülmesini önerdi.

Yeni vergi incelemesi, milletvekillerinden onay aldıktan sonra 3 Eylül’e kadar meclise sunulacak.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu