Nedir? Nasıl? Neden?

Goldman Sachs CEO’sundan Fed faiz artışına yönelik açıklama

Sponsorlu İçerik

Küresel yatırım bankası Goldman Sachs CEO’su David Solomon, Fed’in faiz artırımının varlık fiyatlarını etkileyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

ABD merkezli çokuluslu yatırım bankası Goldman Sachs CEO’su David Solomon, dün ilginç bir değerlendirme yaparak gündeme düşmeyi başardı. NFT’ler ve gerçek varlıkların tokenizasyonu hakkında araştırmalar yürüten bankanın CEO’su fed faiz artırımına değindi. Banka CEO’su Solomon, Fed’in bir sonraki faiz artırımının varlık fiyatlarını etkileyeceğini söyledi.

David Solomon’un yaptığı açıklamada detay vermemesi dikkat çekti. Solomon’un açıklaması özellikle sosyal medyada tepkilere neden oldu. Yapılan yorumlarda takipçiler, açıklamanın çok basit olduğundan bahsetti ve yorumun Soloman’a yakışmadığını kaydetti.

Goldman Sachs CEO’su ek olarak ABD ekonomisinin şuan temelde güçlü olsa da ABD-Çin ilişkilerindeki gerilimlerin küresel büyümeyi engellediğini savundu.

Faiz artırımı kararı önümüzdeki hafta

ABD Merkez Bankası (Fed), önümüzdeki hafta faiz oranlarıyla ilgili karar verecek. Söz konusu kararlar ise 3-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak görüşmelerin ardından kamuoyu ile paylaşılacak. Edindiğimiz bilgilere göre beklenti, Fed’in faiz oralarını 50 baz puan artırması yönünde. Fakat bazı uzmanlar, faiz artırımının 75 baz puan olabileceğini açıklıyor.

Fed’in 75 baz puanlık yükselişi, son dönemde yükselişe geçen ABD dolarının gücünü daha da arttırabilir. Altın, gümüş gibi değerli metaller ile hisse senedi veya kripto para birimleri gibi riskli varlıklarda düşüşler yaşanabilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu